Festivalul Silvoiței Ediția a III-a La Vultureni

Festivalul Silvoiței – o nouă ediție!

Mă simt norocoasă să locuiesc într-un oraș unde se organizează o mulțime de evenimente bune. Sunt recunoscătoare că sunt evenimente diferite și am de unde să aleg. Festivalul Silvoiței este la a treia ediție și mă bucur că se organizează an de an.

Festivalul Silvoiței

În prima ediție, eram plecată în vacanță și nu am reușit să particip. A doua ediție a fost o adevărată experiență pentru mine. Iar pe a treia, sigur o voi bifa! Sper să ne întâlnim acolo într-un număr cât mai mare.

Producătorii se pregătesc de ceva timp. Organizatorii sunt în febra pregătirilor. Se pun la punct ultimele detalii. Să-i bucurăm cu prezența noastră. Să le răsplătim eforturile depuse!

Ce mi-a plăcut la ediția anterioară?

Cu mult entuziasm, v-am povestit la acel moment în articolul acesta. Organizarea a fost impecabilă, peste așteptări. De cele mai multe ori, este haos. Trebuie să găsești tu variante pentru a parca mașina. Nu primești suficiente detalii pentru a ajunge la locație. Informațiile sunt vagi.

Un festival bine organizat, gândit în cele mai mici detalii. Pe pagina de Facebook, am regăsit toate informațiile necesare pentru a ajunge acolo și știam la ce să ne așteptăm când ajungem la festival. Program, preț bilete, locație, dar și informații utile despre producătorii prezenți.

Am regăsit doar produse tradiționale, doar producători. Nu s-a servit nimic din comerț. Totul a fost produs de ei. Producătorii au fost dispuși să ofere detalii. Am povestit cu ei, am făcut schimb de numere de telefon. La fiecare stand, erai întâmpinat cu zâmbetul pe buze. Puteai să guști din produse înainte de a cumpăra. Au încercat să vină cu oferte bune, produse de calitate și multă căldură!

Noutăți la Festivalul Silvoiței Ediția a III-a

Fiecare ediție nouă, vine cu noutăți. Organizatorii și-au dorit să ofere noi experiențe, plăcute, pentru vizitatorii mici și mari. Pregătirile sunt în toi și câteva surprize ne-au fost dezvăluite. Cu siguranță, acolo totul va fi mult mai frumos!

Festivalul Silvoiței a gândit multe activități pentru copii, părinți. Dar și pentru fiecare dintre noi, care ajungem la ei și ne dorim să petrecem o zi minunată!

  • activități variate pentru copii în aer liber, jocuri și concursuri,
  • activități pentru adulți
  • activități culturale, expoziții foto și picturi, drumeții, împletit de coșuri,
  • food court cu mâncare tradițională, (soțul așteaptă balmoșul, eu aștept plăcintele și prăjitura cu mere),
  • piața cu produse tradiționale, silvoiță și dulcețuri, siropuri, zacuscă, deserturi, produse lactate.
Festivalul Silvoiței

***Cea mai mare surpriză este prezența unui balon vesel cu aer cald!

Ni se vor dezvălui informații prețioase despre un balon cu aer cald. Vom afla despre principiile de zbor ale unui balon cu aer cald, condițiile meteo necesare pentru zbor, părțile componente ale balonului, și nu în ultimul rând vom experimenta farmecul de a fi într-o nacelă. Dacă vremea permite, și există doritori curajoși, se vor face ridicări la 30m.

Festivalul Silvoiței înseamnă 2 zile înafara orașului.

O reconectare cu natura, departe de tehnologie, treburi zilnice și taskuri de rutină. Un weekend în care să evadezi alături de familie și prieteni, și să te bucuri de un eveniment unic!

Producătorii locali, oameni harnici și gospodari, organizează întâlniri pentru a pune totul la punct. Acest festival este și o sărbătoare a recoltei de toamnă, recoltă bogată care trebuie apreciată!

Festivalul Silvoiței

Ne vedem în 25 – 26 septembrie La Vultureni!

Fiind un eveniment organizat în aer liber, vă sfătuiesc să vă îmbrăcați comod. Toamna este minunată, dar e bine să avem la îndemână și pelerina de ploaie cu cizmele de cauciuc, dar și pălăria și ochelarii de soare!

Un rucsac încăpător, dar și practic. Vă va lăsa mâinile libere pentru activități diverse și savurat toate bunătățile! Nu strică niște șervețele umede și o sticlă cu apă.

Vă reamintesc ce înseamnă silvoița!

Silvoiță, silvoiz, magiun de prune 100%! Se obține din prune fierte la ceaun, fără zahăr sau conservanți. Această bunătate ne amintește de copilăria la țară, de bunici. Oamenii harnici din comunitatea La Vultureni abia așteaptă să pregătească pentru orășeni, mierea prunelor.

Pentru cei din Cluj, am pregătit o surpriză împreună cu organizatorii! Vă spun în curând despre ce e vorba!

6 thoughts on “Festivalul Silvoiței Ediția a III-a La Vultureni”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.