Când, cât și ce anume postăm pe Facebook?

facebook

Cred că acesta este unul dintre cele mai controversate subiecte, cât de mult dezvăluim din intimitate pe renumita rețea de socializare Facebook? Am citit câteva articole care criticau dur persoanele care puneau pe Facebook poze și/sau statusuri din diverse localuri, vacanțe, cu tot ceea ce își cumpără, tot ceea ce mănâncă și am râs copios dându-mi seama cât de mult timp petrec acele persoane observând și analizând activitatea altora pe Facebook.

Am destul de mulți prieteni pe Facebook și îi respect fiecăruia intimitatea, am observat că unii tind să pună tot pe pagina lor, iar alții care păstrează totul doar pentru ei. Și nu judec pe nimeni, în fond și la urma urmei, fiecare alege ce informații dezvăluie pe net.

Nu îi critic pe cei care pun pe pagina lor, poze cu ceea ce și-au cumpărat, uneori reprezintă o sursă de inspiratie, și totodată, poți afla informații folositoare, un magazin nou deschis, reduceri, promoții, niciodată nu am văzut această activitate ca pe o laudă.

O critică cel mai des întâlnită este față de cei care postează poze din vacanță. Unii pot considera asta, din nou, ca pe o laudă, alții critică persoana în cauză că dezvăluie perioada în care nu ești acasă lăsând cale deschisă hoților. Nu întotdeauna pozele sunt postate în timp real, știm cu toții cât de ușor e să adăugăm locația dorită la poze și statusuri, în timp ce tu ești acasă.

Ce am observat că îi mai deranjează pe oameni, sunt statusurile cu check-in în diverse localurile, restaurante, saloane de înfrumusețare. În cazul meu, majoritatea reprezintă promovare având în vedere că sunt blogger, și nu de puține ori, lumea îmi cere sfaturi despre diverse locații pentru petreceri, nunți, zile de naștere, botez și sunt întrebată despre condiții, prețuri, calitatea produselor.

Nu mă deranjează nici check-in-urile altora, din contră astfel am posibilitatea să aflu despre localuri noi deschise, îmi amintesc de unele uitate, deci e de bine.

Problema nu este la cei care postează pe Facebook, probleme au cei care analizează și critică ”prietenii” pe care îi au în listă. Nu văd de ce ai menține în lista de prieteni, oameni pe care doar îi critici, nu ești de acord cu activitatea lor pe pagină? Oare care este motivul? Nu este mai simplu să fii corect cu tine însuți și să-i elimini din lista ta?

Nu de puține ori, am găsit informații utile și interesante pe Facebook, primesc răspuns în timp scurt ori de câte ori am o nelămurire sau cer o părere.

Să nu uităm că totuși Facebook reprezintă o rețea de socializare, și dacă ai cont acolo înseamnă că vrei să socializezi, eu așa consider. Acum socializarea o interpretează fiecare după bunul plac. Nu stau să judec pe nimeni, fiecare e direct răspunzător pentru acțiunile sale. Avem dreptul de a alege ce, cât și când punem pe Facebook, o facem pe propria răspundere.

Voi ce părere aveți? Ce e bine și ce e rău să postăm pe Facebook?

6 thoughts on “Când, cât și ce anume postăm pe Facebook?”

 1. Doamne, curtea vecinului e cel mai tentant loc sa tragi cu ochiul :))
  Sa stii ca sunt oameni care mereu au ceva de comentat vizavi de actiunile sau alegerile altora. Sunt de acord ca daca ti se cere parerea sa vorbesti, dar sa critici asa, in nestire, mi se pare cel putin pueril, daca nu chiar obsesiv. Incep sa cred ca-i un comportament obsesiv, serios :))

  Reply
 2. vezi ca mark asta cu facebook`ul lui vine in intampinarea diferentelor de mentalitate 🙂
  hai sa fim seriosi, ca pe unii nu ii putem exlude din lista de prieteni.
  dar pentru asta exista grupuri :))
  cei apropiati si cei restrictionati. eu asa fac de ceva timp deja si imi place mult de tot 🙂
  nu o sa putem sa multumim pe toata lumea niciodata, dar nu ne intereseaza asta 😀
  te pup si un an nou asa cum ti-l doresti!

  Reply
  • Până la urmă, este o minciună. Dacă ai un prieten și nu îți convine ce postează, cum gândește, ai varianta de Unfriend, nu înțeleg de ce l-ai păstra în lista de prieteni, de ce te-ai preface că ești prieten cu el.

   Reply
 3. dar din sute de prieteni de pe fb tu esti la fel de prietena cu fiecare si in viata reala? sunt sigura ca nu si pe multi nici nu ii cunosti in viata reala, de ex.
  pentru mine prieten pe fb nu inseamna si prieten in viata reala neaparat. majoritatea sunt doar cunostinte, ca asa e… persoane care ma inspira mai mult sau mai putin
  prietenii mei imi sunt prieteni cu mult timp inainte de a exista fb, ceea ce pt mine inseamna ceva, si nici nu imi doresc mai multi 🙂

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.