Dragoste in vremea holerei – Gabriel Garcia Marquez, 1985

Dragoste in vremea holereiPasionata de literatura, am ajuns sa il citesc pe Marquez. Mi-a placut mult stilul lui, si am citit cu placere mare parte din opera sa.

Gabriel Garcia Marquez este redactor si scriitor columbian, ce a devenit mai cunoscut dupa ce a castigat Premiul Nobel pentru Literatura in anul 1982, pentru nuvela “Un veac de singuratate”.

S-a nascut la data de 6 martie 1927, pe coasta Atlantica Columbiana, si a fost crescut de bunici. Studiaza in Barranquilla liceul, apoi studiaza Dreptul si Stiintele Politice in Universitatea Nationala din Columbia, mai tarziu devine reporter si critic cinematografic. Se casatoreste cu Mercedes Barcha si are doi copii, iar in 2008, serbeaza nunta de aur.

Dragostea este frumos vazuta de catre Florentino, si interesant cum vede el conceptul de fidelitate. Povestea de dragoste prezentata in carte, nu este una obisnuita si impartasita. Doi tineri ce se indragostesc, se iubesc, dar sunt despartiti din cauza pozitiei sociale. Ea isi continua viata, se casatoreste si isi intemeiaza o familie, el insa o asteapta, si numara fiecare zi, luna, an fara ea, respectiv 50 de ani, 9 luni si 4 zile de despartire,dar numara totodata si femeile cucerite de el, 662.

Iata si cateva citate interesante :

  • “Cand ma gandesc la moarte, singurul lucru de care-mi pare rau e ca s-ar putea sa nu mor din dragoste!”
  • “Nu cred in Dumnezeu, dar ma tem de el.”
  • “Memoria inimii evita amintirile dezagreabile, exaltandu-le numai pe cele placute, artificiu gratie caruia reusim sa ne suportam trecutul.”
  • “Alta ar fi fost viata lor daca ar fi stiut ca e mai usor sa eviti marile catastrofe matrimoniale decat micile mizerii de fiecare zi.”
  • “Nemarginita nu este moartea, ci viata.”

Aceasta carte este ideala pentru o dupa-masa in care vrei sa te relaxezi si poti savura o ciocolata calda citind-o !

1 thought on “Dragoste in vremea holerei – Gabriel Garcia Marquez, 1985”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.