Despre fericire

radioactive-happiness-faceIntotdeauna mi-am dorit sa fiu fericita si sa ii fac pe cei din jurul meu fericiti. Atunci cand sunt fericita simt ca pot atinge stelele, ca reusesc orice imi propun, ca sunt puternica.

Sa studiezi fericirea este greu. Ceea ce pe mine ma face fericita, poate pentru altcineva inseamna nefericire. Tu ai puterea sa fii cu adevarat fericit. Fericirea este mai mult decat un zambet pe buze. Este un mod de a privi lumea. Sa luam un exemplu: sa zicem ca intr-o zi te inchizi pe dinafara. Daca esti fericit, expertii spun ca nu te vei certa singur, nu vei lovi usa nervos, si nu vei face din asta un capat de lume. In schimb, vei incepe sa faci o lista cu vecinii si prietenii care stii ca au o cheie de la usa, sau vei suna pur si simplu, un lacatus. In timp ce vei astepta ajutorul, vei avea putin timp pentru tine, poti sa citesti ziarul, sau te poti bucura de o cana de cafea la cafenea din coltul strazii.

Oamenii fericiti sunt mai atenti la reusite si miracole mici decat la probleme, spune Dan Baker, medic psiholog. In loc sa se lase prinsi in ghearele fricii si grijilor, oamenii fericiti intrevad o buna posibilitate in orice situatie. Ei sunt increzatori in propriile abilitati de a face fata unei situatii.

Pacea incepe cu un zambet. Maica Tereza

Ti-a spus cineva ca banii sunt secretul fericirii adevarate? Dar popularitate, pozitie, sau faima? Oare ele chiar pot sa ofere adevarata fericire la care toti viseaza ? iata cativa pasi mici care te vor ajuta sa ajungi mai repede la starea de fericire!

1. Fii generos – lucreaza ca voluntar pentru un proiect social

2. Iubeste-te pe tine insuti – nu fii prea aspru cu tine, nimeni nu este perfect. Iubeste-te pe tine si iubeste viata in toate formele ei. Fii deschis si priveste lucrurile dintr-o maniera pozitiva.

3. Ignora comentariile negative – ramai intotdeauna calm si rece. Ignora negativismul, fii intelegator, de multe ori avem tendinta sa nutrim resentimente datorita faptului ca nu intelegem punctul de vedere al acelei persoane. Dar daca stai putin si analizezi, si te pui in locul acelei persoane, poti sa intelegi de ce a spus ceea ce a spus.

4. Fii sociabil – fii prietenos si o persoana de nadejde cu oricine intalnesti.

5. Nu te certa niciodata – nu intra in discutii contradictorii pentru lucruri marunte. Nimic nu merita sa te certi, iar pe oameni nu poti sa ii schimbi.

Continuarea articolului o gasiti pe site-ul nighton.ro!

2 thoughts on “Despre fericire”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.