Marele actor Florin Piersic

straini-in-noapteCine nu a auzit de Florin Piersic? Cine nu a vazut unul din multele sale filme celebre ? Eu am fost norocoasa si am primit o invitatie la spectacolul de ieri seara, organizat chiar de ziua lui Florin Piersic (27 ianuarie 1936).

Florin Piersic a revenit pe scena de la Cluj alaturi de Emilia Popescu, in spectacolul “Straini in noapte”, regizat de Radu Beligan.

“Straini in noapte” este o comedie romantica de exceptie, si a fost pentru prima data jucata in 2004, de Alain Delon si Astrid Veillon, la Paris. Aceasta piesa a avut foarte mare succes atat in Franta, cat si in Europa.

Spectacolul de la Cluj se joaca cu casa inchisa, biletele fiind vandute cu mult inainte de spectacol. M-am dus la acest spectacol cu mari asteptari de la marele actor, Florin Piersic. Ajunsi acolo, m-a bucurat sa vad foarte multi oameni dornici sa-l revada pe actorul clujean, iar spectatorii au fost de toate varstele. M-am bucurat ca totusi lumea inca apreciaza un om de valoare, si vin sa-l cinsteasca chiar de ziua lui.

Florin Piersic intra pe scena din sala, dintre noi, si este intampinat cu aplauze, si aplauze, pe care le merita. Si incepe el sa vorbeasca, ti-e mai mare dragul sa stai si sa-l asculti, nici nu simti cum timpul trece.

Ei bine, de ce a intrat asa pe scena, si nu direct in piesa de teatru ? Pentru ca vroia sa ne roage ceva, si anume, sa ne inchidem telefoanele mobile. Si ne spune si care va fi consecinta, printr-un exemplu petrecut la Constanta. Ei doi erau pe scena, jucand piesa, si in primul rand suna un telefon mobil, posesorul raspunde la telefon. Florin Piersic il roaga pe spectator sa ii ofere lui telefonul mobil, iata continuarea :

Vocea feminina : Cu cine vorbesc ?

Florin Piersic : Cu Florin Piersic

Vocea feminina: Serios ?

Florin Piersic : Da !

Vocea feminina : Dar eu vreau sa vorbesc cu sotul meu !

Florin Piersic : Sotul dvs este la spectacolul meu si dvs cand l-ati sunat, mi l-ati intrerupt. Dar dvs cine sunteti ?

Vocea feminina: Sunt sotia lui !

Florin Piersic : Atunci trebuie sa spun stimata doamna ca sotul dvs este aici cu o femeie, si nu cred ca e sotia dansului.

Barbatul ii face semn lui Florin Piersic  “nu e sotia mea, nu e cu mine”.

Toata lumea rade si aplauda, cea mai mare dezamagire a mea a fost cand dupa 10 minute de la inceperea spectacolului, suna un telefon mobil. Lipsa de respect…

Subiectul piesei este unul delicat, povestea este atat de frumoasa, actorii fiind nevoiti sa treaca repede de la o stare la alta, de la bucurie si extaz, la tristete si lacrimi de regret, de la agonie si supararea pe fapte petrecute in trecut, la fericirea regasirii si iertarea tuturor greselilor.

Inutil sa va spun ca spectacolul a fost mult peste asteptarile mele, la sfarsitul piesei, Florin Piersic a avut parte si de surprize, minunate buchete de flori oferite de edilii orasului si nu numai, cadouri surpriza, si marele Dumitru Farcas a fost cel care ce-a ajutat sa-i cantam maestrului “La multi ani”.

Te las in continuare sa ascuti melodia care a insotit piesa de teatru “Strangers in the night”.

7 thoughts on “Marele actor Florin Piersic”

 1. A fost superb.Am fost cu mult peste asteptarie mele, atat atmosfera cat si intorsatura ce a luat-o povestea piesei 🙂
  Faza cu cei din Constanta e absolut geniala:))..dar a fost un porc la loja caruia i-a sunat telefonul si era in momentul cand Excelenta sa, Piersic , era singur pe scena(faza cand tipa plecase catre casa si el a ramas singur cu poza sotiei in brate), statea pe dulapul ala unde era dvd-player-ul s-a uitat urat is sus la el si si-a dat o palma :))) (tipul era chiar deasupa lui, in prima loja dinstanga cum stai la scena).

  Daca ai facut cumva poze, te rog enorm de mult sa-mi trimiti pe mailul lasat la acest comentariu.
  Multumiri anticipate.

  Reply
 2. Foarte bine scris articolul 😡 asa cu drag citesc cand scrie despre Florin Piersic, de 2 ori l-am citit sa fiu sigur ca nu am omis nici un cuvant.

  O seara placuta sa aveti 😉

  Reply
  • Eu l-am vazut pentru prima data pe Florin Piersic intr-un spectacol, si mi-a dat o stare de bine. Mi-a fost foarte usor sa scriu despre el.
   @rAuLiTo Imi pare bine ca ti-a placut articolul, te mai asteptam pe la noi! 🙂

   Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.