De câte tipuri de pantofi are nevoie o femeie?

Va fi o dezbatere continuă între femei și bărbați în privința pantofilor, a modelelor, a numărului lor. Niciodată un bărbat nu va înțelege de câte tipuri de încălțăminte are nevoie o femeie și cu atât mai puțin va putea înțelege de ce o femeie nu are niciodată suficienți pantofi, deși dulapul e plin. Așa cum pentru bărbați e dificil să distingă nuanțe de culori și merg pe culorile predefinite, e la fel de greu pentru ei să vadă rostul a o mie de perechi de pantofi.

Dacă iarna și toamna, ne putem limita la câteva perechi, altfel stă treaba vara când putem alege între nenumărate culori, modele, fiecare cu o altă destinație. Atunci când bărbații vor înțelege că nu pot înțelege femeile, vom trăi în liniște și vom putea merge relaxate la shopping.

Dicționar pentru bărbați privind pantofii doamnelor (vara)!

 • sandale – și aici avem câteva categorii – sandale elegante pe care le purtăm la evenimente, sandale sport pe care le purtăm la plimbări, sandale casuale care pot fi purtate la rochii, fuste sau pantaloni. Pentru a purta sandale, este obligatoriu să avem pedichiura impecabilă. Acestea nu pot fi purtate când plouă, chiar și o ploaie de vară le poate distruge și atunci avem nevoie de altă încălțăminte.
 • balerini – acei pantofi care pot fi purtați vara chiar dacă plouă, chiar dacă e cald. Varietatea de modele și culori, talpă și textură, îi fac ideal de purtat în orice împrejurare. Balerinii de dantelă sau dintr-un material în culori strălucitoare, pot fi purtați chiar și la evenimente. Sunt acei pantofi pe care îi duci cu tine în vacanță pentru că se potrivesc cu toate ținutele, în toate împrejurările.
 • teniși – pentru că și femeile vor să fie comode, apelează la teniși la o ținută sport, la plimbări lungi, în vacanțe. De ceva timp, miresele au făcut o adevărată pasiune pentru teniși atât albi, cât și colorați. Ei sunt comozi, relativ ieftini, iar cei colorați dau foarte bine în poze. Găsim aici tot ce ne dorim și tot ce ne lipsește din dressing.
 • pantofi cu platformă – sunt acei pantofi la care apelăm când ne dorim să purtăm o anumită ținută la care trebuie un pantof mai înalt. Platforma ne ajută să fim mai înalte, să dea un plus de eleganță ținutei, dar să fie în același timp, comod.
 • pantofi cu toc cui – sunt acei pantofi minunați pe care îi purtăm cu ținute elegante la diverse evenimente. Sunt acei pantofi care ne fac să ne simțim ca niște prințese. Acești pantofi sunt nelipsiți din garderoba unei femei, în diverse culori dacă e posibil. Vă recomand să purtați astfel de pantofi doar dacă sunteți învățate să umblați pe tocuri înalte, nimic nu este mai supărător decât o femeie care se chinuie să umble pe tocuri.
 • pantofi casual – aici  vorbim despre acei pantofi care se potrivesc la orice ținută, sunt comozi, în culori neutre care pot fi ușor de asortat, cu un toc de înălțime mică.

Vă sfătuiesc să optați pentru încălțăminte de calitate, de preferat din piele și cu o talpă moale, un calapod potrivit piciorului vostru. Purtați pantofi potriviți piciorului, nu purtați pantofi prea mari sau prea mici doar pentru că vă plac și nu vă găsiți mărime. Optați pentru un toc de mărime potrivită, acel toc pe care știți că puteți umbla ore în șir. Alegeți culori la pantofi care să se potrivească la cât mai multe ținute.

Un sfat pentru bărbați – nu încercați să înțelegeți pasiunea noastră pentru pantofi, mulțumiți-vă la a vă bucura alături de noi! 

Foto

22 thoughts on “De câte tipuri de pantofi are nevoie o femeie?”

 1. Și eu pantofi de mai multe tipuri, dar port mai mult tenesi și balerini. Doar la ocazii sandale sau pantofi cu toc.

  Reply
 2. Mereu vor exista mai multe modele , mai multe culori si preturi pe masura calitatii 😉 E bine sa le incercam si apoi sa decidem care merita atentia noastra mai departe—- pantofii 😉

  Reply
 3. n-au cum sa inteleaga ei asa ceva! totusi, sa stii ca eu vreo 5 perechi de adidasi, o pereche de sandale cu talpa plata, una cu talpa ortopedica, vreo 3 perechi de pantofi cu toc, botine si cizme, deci nu consider ca am exagerat. mai am nevoie de sandale cu toc, vanez ceva cu toc gros

  Reply
 4. Nu stiu daca aici se pune problema de un numar. Cand eram micuta imi amintesc ca aveam o singura pereche de blugi si 2, maxim 3 perechi de incaltaminte pe sezon. Acum am mult mai multe si parca tot nu-s multumita

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.