Cum sa fii tu insuti in preajma noilor prieteni?

PeopleWalking2OptPrietenii sunt parte componenta a vietii noastre. Si trebuie sa recunoastem ca avem nevoie de ei. Mereu incercam sa ne facem prieteni noi, uneori suntem nevoiti sa ne facem prieteni, la job, la  scoala, la diferite evenimente.

Ganduri ca “trebuie sa fii cool” sau ca “trebuie sa fiu diferit atunci cand ies cu prietenii”, influenteaza si afecteaza multe persoane. Cu totii stim expresia “Fii tu insuti” dar uneori nu e asa de simplu de facut precum e de zis.

Robert Louis Stevenson spunea caUn prieten este un dar pe care ti-l faci tie insuti.


  1. nu incerca sa fii altcineva atunci cand incepi o noua slujba o noua activitate. In timp ce este important sa faci un efort sa areti bine si sa te areti interesat de ceilalti, este cu totul altceva sa pretinzi a fi altcineva sau sa te porti intr-un fel care nu te caracterizeaza deloc.
  2. evita sa iti schimbi stilul personal cu ceva ce nu ti se potriveste. Daca incerci sa iti faci prieteni ce se bazeaza pe interesele lor legat de moda si trenduri, sau prietenii bazate pe activitati ce le plac doar lor, dar nici una dintre acestea nu se afla printre preferatele tale, pune-ti intrebarea” De ce incerc sa ii am ca prieteni?”
  3. asteapta-te ca prietenii sa te placa pentru ceea ce esti. In acest fel, afisezi o atitudine pozitiva de la inceput si poti sa crezi ca raspunsurile lor sunt adevarate si ca ei te accepta exact asa cum esti tu.
  4. bucura-te de noile prietenii. Cand iti petreci prea mult timp facandu-ti griji pentru vreme sau ca nu vei lega prietenii asa cum iti doresti, poti sa pierzi cu usurinta partea de distractie a unei noi prietenii si sa ajungi sa cunosti noi oameni. Concentreza-te pe a invata mai multe despre ei, decat sa iti faci griji pentru vreme, si vei fi surprins de cat de multe prietenii vei lega.

Incearca de fiecare data sa te faci placut prin ceea ce esti, nu prin ceea ce ai putea fi!

Zambeste si fii increzator in propriile puteri!

2 thoughts on “Cum sa fii tu insuti in preajma noilor prieteni?”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.