Idei pentru decorațiuni de Crăciun

Crăciunul e tot mai aproape

Sărbătorile de iarnă sunt tot mai aproape. Toate magazinele ne oferă o mulțime de decorațiuni de Crăciun. Intrăm încet, încet în atmosfera de sărbători. Frigul este mai ușor de îndurat cu un pahar de vin fiert în mână.

Iubitorii de Crăciun își împodobesc casele mai repede. Bradul este împodobit și cu o lună înainte. Au posibilitatea de a se bucura mai mult de el. Decorațiuni mari și mici încep să-și găsească locul în casă. Mai trebuie doar să vină Moș Crăciun și să așeze cadourile sub brad.

decorațiuni de Crăciun

Idei pentru decorațiuni de Crăciun

Nu ai cum să nu adori decoratiunile de Crăciun. Sunt peste tot, variate și colorate. Le-ai lua pe toate acasă. Însă nu prea e loc pentru toate în casa ta, bugetul e împărțit între decorațiuni, brad, cadouri. De ce nu ai face propriile tale decorațiuni? Petreci timp cu familia ta și e o joacă împreună. Imaginația fiecăruia poate fi de real folos. Vei obține decorațiuni unice!

**Propria coroniță pentru ușa de la intrare

De multe ori, pentru a stabiliza bradul, e nevoie să renunțăm la câteva crenguțe de brad. Le putem împleti frumos pentru a obține o coroniță. Pe ea putem prinde sau lipi, câteva globuri mici, beteală, mici decorațiuni cu Moș Crăciun sau Om de Zăpadă.

Putem împleti câteva crengi din orice pom sau copac. Le colorăm cu spray alb sau cu sclipici și adăugăm mici decorațiuni. Vom avea o coroniță personalizată pentru ușa de la intrare.

**Iedera pentru decorațiuni de Crăciun

Folosește cu încredere, crenguțe de iederă pentru a obține decorațiuni frumoase de sărbători. Ușor de găsit și de lucrat cu ele, te vor ajuta să realizezi niște decorațiuni aparte. Poți obține o bună variantă de Holly, plantă care nu se prea găsește la noi. Holly este o plantă cu frunze verde intens și fructe de culoare roșie. Cu siguranță, le cunoașteți din filme sau ilustrații de Crăciun.

**Decorațiuni cu lumânări și conuri de brad

Pe o coroniță din fetru, poți lipi lumânări mai mici sau mai înalte. Atașezi câteva conuri de brad colorate cu ajutorul unui spray. Utilizați puțină vată fină pentru un efect de zăpadă. Acest tip de decorațiuni merg foarte bine pe masa principală din casă, dar și pe măsuța de cafea sau în bibliotecă.

**Renumitul vâsc

La noi, vâscul este achiziționat înainte de Anul Nou. Însă cu el putem obține niște decorațiuni de Crăciun tare simpatice. Fie legate cu o fundă roșie și puse într-o vază. Fie folosite crenguțe de vâsc în combinație cu crenguțe de brad.

**Aranjamente din globuri

Cu siguranță, avem globuri pe care nu le vom pune în brad. Le putem aranja în vase de sticlă sau vaze înalte. Strecurăm printre ele, fire subțiri de luminițe cu baterie și chiar bomboane de brad. Le putem amplasa în casă pentru a obține un efect mai crăciunistic. Sunt ideale și pentru treptele scării.

** Mini brăduți în ghiveci

Dacă optezi pentru un brad artificial, dar îți dorești totuși aroma de brad, poți opta pentru brăduți mici în ghivece. Poți îmbraca ghivecele în material de rafie și legat cu fundiță roșie sau albă. Poți pune în acești brazi, mici globulețe sau decorațiuni din lemn.

decorațiuni de Crăciun

**Ghirlande tip mărgele pentru un decor mai luxos

Mie îmi plac la nebunie acest tip de ghirlande. Ofer un efect mai luxos, atât în brad, cât și pe masa de Crăciun sau printre alte decorațiuni. Pot să reprezinte pata de culoare, dar și o decorațiune chic pentru un efect mai interesant.

Ghirlande, tip beteală, colorate și instalații luminoase

E nevoie de puține lucruri pentru a ne decora casa de Crăciun. Putem decora, mâna curentă de la scări sau pervazele de la geamuri, cu beteală, instalații luminoase, căciuli de Moș Crăciun sau săculeți în miniatură.

Casa ta trebuie decorată de sărbătoare! Va arăta mult mai veselă și mai primitoare. Tu te vei simți mult mai fericit, copiii se vor bucura nespus, iar musafirii vor fi încântați.

Ce fel de decorațiuni de Crăciun folosești pentru a împodobi casa de sărbători? Preferi să le achiziționezi sau să le realizezi tu?

Foto

11 thoughts on “Idei pentru decorațiuni de Crăciun”

 1. In general cumpar decoratiunile, dar in unii ani am avut un puternic imbold de a le confectiona singura. Cateodata decoratiunile manufacturate au avut succes, cateodata nu, dar sigur procesul de fabricare a fost intens si imbucurator.

  Reply
 2. Am dat o fugă pe site și am văzut lucruri extrem de interesante și tentante.
  Anul acesta vreau ceva deosebit, eco friendly, mai multe ornamete făcute de mine. În fiecare a fac propriile aranjamente, decoruri, ghirlande și mici decorațiuni, dar anul acesta vreau să fie mai multe.

  Reply
 3. Maine o sa impodobim bradul si o sa decoram casa. O sa avem vasc si cateva ornamente prin casa, mi-ar dori si o coronita pentru usa de la intrare, dar momentan nu am vazut pe nicaieri.

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
activități de iarnă
Activități de iarnă în natură pentru trup și suflet

Bucură-te de sezonul rece prin activități de iarnă Vine iarna, bine îmi pare, spun tot mai mulți oameni. Unii văd...

Close