Cum să ai un living modern?

Livingul este locul unde primim musafirii. Dar este și încăperea în care petrecem sărbătorile și reprezintă și locul de relaxare. Ne dorim un living modern, spațios și primitor. Dacă ești la început de amenajare a locuinței, lucrurile sunt mai simple. Poți alege tot ce îți dorești. Amenajarea este mai simplă când o faci de la zero.

Ce faci însă dacă livingul tău necesită o schimbare? Simțim la câțiva ani că ne dorim ceva nou în casa noastră. Schimbările sunt normale, chiar tare benefice. Și un living mai vechi poate deveni modern cu minim de investiții. Trebuie doar să luăm lucrurile pe rând. Să ne gândim ce ne-ar plăcea să schimbăm. Și ideal ar fi să stabilim un buget și un termen de finalizare a proiectului, altfel riscăm să dureze prea mult.

Cum poți să ai un living modern?

Pentru fiecare dintre noi, living modern poate să însemne altceva. Așa că amenajează livingul după bunul tău plac. Fă o plimbare prin magazinele de specialitate, vezi ce îți atrage atenția. Studiază site-uri care oferă poze și informații despre amenajări și decorațiuni interioare. Asigură-te că știi ce vrei înainte de a începe amenajarea pentru un living modern.

**Alege cu atenție mobilierul

Mobilierul trebuie să fie înainte de toate, extrem de confortabil. Nu alege o canapea doar pentru că este frumoasă. Poate fi extrem de frustrant să stai inconfortabil exact când vrei să te relaxezi. Pune accentul pe confort când vine vorba de mobilier pentru living.

Dacă ai deja livingul amenajat, dar îți dorești o schimbare, achiziționează niște fotolii noi, cu un design deosebit. Atenția va fi concentrată pe piesele deosebite și livingul va părea mai modern.

**Pune accentul pe corpuri de iluminat

Întotdeauna corpurile de iluminat sunt cele mai ușor de schimbat, cu minim de deranj, dar maxim de efect. Există acum o mulțime de modele și pot schimbate rapid. Lămpile de podea sunt de mare efect, mai ales dacă vrei să ai un colț pentru citit.

**Nu neglija efectul pe care îl poate avea tapetul

Poți să te joci cu tapet în funcție de imaginația ta. Avantajul lui cel mai mare este că se poate aplica cu minim de efort și mzierie. Și că poate fi schimbat ușor când îți dorești altceva.

Fie că îmbraci tot livingul în tapet, fie pui tapet decorativ doar pe un perete, livingul tău se va schimba total.

**Amenajează un colț mai deosebit

Alege ca un colț din living să fie locul de citit. Pune un bibliotecă mică unde să așezi cărți, rame foto, obiecte de decor. E nevoie de un fotoliu sau o comodă confortabilă, ideală pentru lectură.

Sau poți crea un loc verde, o mini grădină botanică. Fie alegi suport pentru flori pentru mai multe ghivece, fie improvizezi pe o scară mai veche și recondiționată, un loc pentru flori și plante verzi.

Un living modern înseamnă un living aerisit

Un living modern nu înseamnă o încăpere încărcată cu mobilă și obiecte de decor. Încearcă să faci din living o încăpere aerisită, să fie senzația de spațiu mare, să fie loc pentru activități, de exemplu, jocuri de societate, dans.

Dacă locuința e în faza de proiect, optează pentru încălzire în pardoseală, astfel radiatoarele nu vor mai ocupa din spațiu. Iar dacă e posibil, optează pentru geamuri mari ca să ai lumină naturală cât mai mult timp din zi.

Cum arată pentru tine un living modern? Cum este amenajat livingul tău și ce ai schimba la el?

6 thoughts on “Cum să ai un living modern?”

  1. Livingul meu este modern și cozy, dar aș schimba canapeaua și fotoliile. Mi-aș dori ceva mai confortabil și nu aș mai merge pe piele.
    În rest, nu prea aș schimba mare lucru. Poate chestii mici de decor, un lampadar… ceva de genul. Pun mare accent pe stilul și amprenta personală.
    Mulțumesc pentru recomandări!

    Reply
  2. Și eu sunt in tratative cu soțul. As vrea sa fac ceva schimbări prin casa și ma bucur ca l-am convins. Acum caut idei care sa ma inspire. Nu sunt convinsă dacă sa pun tapet sau nu

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.