Cum să ai grijă de mașina ta?

Deplasările cu mașina înseamnă confort, timp scurt de deplasare. Ne dorim o mașină pentru a ne putea deplasa unde ne dorim și când ne dorim. Profităm la maxim de beneficiile de a avea o mașină. Însă să nu uităm că pentru a fi în siguranță, trebuie îngrijită.

Fiecare lucru pe care îl folosim are o durată de viață. Aceasta poate fi prelungită dacă mentenanța este făcută la timp. Dacă avem grijă de lucrurile noastre, ele ne pot deservi mai mult timp. Să ai grijă de mașina ta este datoria ta pentru călătorii sigure.

Ai grijă de mașina ta!

Orice lucru îngrijit va arăta mai bine și va ține mai mult. Este valabil și când vorbim de mașina noastră.

**respectă perioada propusă pentru service-uri

La o anumită perioadă de timp sau un anume număr de km, e nevoie de service. Acolo se verifică dacă totul e în regulă și se înlocuiesc filtre, plăcuțe de frână, lucruri elementare. Totul pentru siguranța noastră. Fie că optezi pentru reprezentanțe, fie că mergi cu mașina în service-uri autorizate, important este să faci la timp service-ul.

**cumpără piese de schimb de calitate

Ai grijă de unde achiziționezi piese de schimb pentru mașina ta. Online găsești multe variante, la prețuri bune, asigură-te că sunt de calitate și că poți face retur dacă nu se potrivește. Am observat că există și varianta de a comanda pe diverse platforme, în funcție de oraș pentru a reduce timpul de așteptare. Eu aș alege piese auto Baia Mare pentru ca livrarea să se facă rapid. Prin multitudinea de anunțuri, vei găsi și multiple tentații, mai ales acum că vine vara. Sigur un motor BMW îți va atrage atenția.

**spală mașina constant

Și spălarea mașinii este tot o formă de îngrijire a ei. Prelungim durata culorii și prevenim micile zgârieturi datorate prafului. Dacă e posibil, țineți mașina în garaj. Soarele, frigul, ploaia, pot deteriora mașina atât pe interior, cât și pe exterior.

**schimbă la timp cauciurile

Anotimpurile s-au cam schimbat și uneori și în aprilie, am avut zăpadă, dar totuși, ideal e să avem anvelope de sezon. Ele au caracteristici diferite și ajută să conduci mai bine și să fii mai în siguranță. Verifică dacă sunt ok înainte să le schimbi pe mașină.

Condu cu grijă întotdeauna! Viața ta, a pasagerilor din mașină, dar și a celorlalți participanți la trafic este cea mai importantă. Asigură-te că ai încheiate polițele de asigurare pentru mașină. Înainte de a pleca la drum lung, fă o verificare de rutină. Vei merge mai liniștit în vacanță!

Tu ai grijă de mașina ta? O îngrijești cu drag sau e doar cea care te duce dintr-un punct în altul? Așa cum ați mai citit în alte articole de pe acest blog de lifestyle, eu am mare grijă de mașina mea și vă recomand să faceți și voi la fel!

6 thoughts on “Cum să ai grijă de mașina ta?”

  1. Si noi facem revizia masinii la timp, o spalam cat de des posibil pentru a o mentine in cea mai buna stare. Si de cauciucuri ne ocupam la timp, cand se modifica anotimpul.

    Reply
  2. Ma chinui de ceva timp sa ajung sa spal masina. Vremea asta urata de afara parca nici nu ma incurajeaza in acest sens. In rest, incerc sa merg la revizii si ma programez la service atunci cand aud sunete suspecte

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.