Cum poți să ai un zâmbet frumos și sănătos?

Cu toții, ne dorim un zâmbet frumos și sănătos. Unii dintre noi facem și sacrificii pentru zâmbetul perfect, ceea ce implică și dinți frumoși. Dincolo de frumusețe, trebuie să avem în vedere sănătatea dinților și mușcătura ideală. Sunt aspecte pe care tindem să le neglijăm dorind foarte mult dinți frumoși. Însă e esențial ca ei să fie sănătoși, frumos aliniați.

Era o perioadă când doar copiii purtau aparat dentar, părinții punând mai mult accentul pe ei. Consider că și un adult trebuie să aibă grijă de dinții săi, iar dacă medicul specialist propune un aparat dentar, decizia să fie acceptată de pacient.

Zâmbet frumos, dinți sănătoși

Cred că acestea două merg împreună. Zâmbetul este mai larg cu cât avem dinții mai sănătoși și bine aliniați. Dacă pentru cei mici e ușor de acceptat aparatul dentar metalic, și lor li se pare chiar amuzant, un adult poate fi mai reticent când vine vorba de aspect.

zâmbet frumos și sănătos

Drept urmare, există numeroase variante de aparat dentar pentru a fi mai ușor de acceptat de un adult. O bună variantă, dar și eficientă, o reprezintă aparatul dentar invisalign. Este comod, ușor acceptat de pacient și nu intervine în rutina zilnică. Este varianta la care apelează tot mai mulți adulți care conștientizează cât de mult contează aspectul și sănătatea dinților.

zâmbet frumos și sănătos

Igiena dentară este baza

Cu cât avem mai multă grijă de dinții noștri, cu atât ei vor fi mai mult timp sănătoși. Igiena dentară este esențială și ne scutește de durere, dinți cariați, chiar pierduți și vizite la stomatolog. Iată de ce e bine să avem o rutină de îngrijire a dinților pe care să o respectă cu strictețe.

Contează periuța și pasta de dinți, dar să nu uităm de ața dentară și periuțele interdentare, apa de gură, dușul bucal. Periodic e bine să facem o vizită la cabinetul stomatologic pentru un control și o igienizare profesională.

Un bun exemplu pentru cei din jur

Poți să fii un bun exemplu pentru cei din familia ta și din anturajul tău. Trebuie să învățăm să punem sănătatea pe primul plan, iar dinții sunt extrem de importanți. E bine să facem tot ce ne stă în putință pentru a-i păstra sănătoși, iar la momentul potrivit să mergem la medic.

Un aparat dentar poate face schimbările necesare danturii tale. Îți garantez că nu vei regreta că ai optat pentru el. Chiar dacă va exista disconfort și va trebui să acorzi o atenție sporită igienei, la final rezultatul te va surprinde.

Totul se obține cu sacrificii, dar pentru sănătatea și frumusețea noastră, consider că merită. Eu am purtat aparat dentar până în urmă cu 2 luni și mă bucur că am respectat recomandările medicului specialist. Acum zâmbetul meu este perfect!

6 thoughts on “Cum poți să ai un zâmbet frumos și sănătos?”

 1. Am avut mari temeri de stomatolog. Experiențe traumatizante m-au făcut să amân vizita la cabinetele stomato și apoi a fost nevoie de intervenții importante.
  Mulțumesc pentru info și recomandare!

  Reply
 2. Cand eram eu tanara nu prea se puneau astfel de aparate. Bine, nu aveam nevoie, dar vad destule femei din generatia mea cu dintii atat de strambi incat le afecteaza zambetul si figura, altfel, frumoasa!

  Reply
 3. Mi se pare fascinant tot procesul cu invisalig iar rezultatele de final sunt wow! Si eu trebuie sa merg la stomatolog sa rezolv o mica problema si sa imi fac controlul. La aparat dentar nu m-am gandit, nu stiu daca s-ar putea in situatia mea, fara maselele de minte crescute.

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.