Cum alegem pantofii pentru copii?

 

Când vine vorba despre obiecte vestimentare, alegem cu grijă calitatea și modelul. Există numeroase criterii de care e bine să ținem cont când alegem hainele și pantofii. Susțin că e foarte importantă calitatea materialului, modelul potrivit nouă, mărimea potrivită pentru a fi comodă.

Nu m-am încumetat niciodată să cumpăr haine și pantofi fără să verific cu grijă mărimea. La fel punem problema și la copii. O singură dată am cumpărat fără să probeze Karina, iar de atunci o iau mereu cu mine la shopping.

Eram într-o zi la raionul de pantofi copii  ajutând-o pe Karina să probeze o pereche de pantofiori. Am fost atentă la ce se uită, cum îmi explică dacă îi place sau nu modelul, dacă e comod sau nu.

Sfaturi cum să alegem pantofii potriviți pentru copil!

  • puneți accent pe calitatea materialului atât a pantofului, cât și a tălpii. Modele drăguțe, de calitate am găsit aici.
  • fiți atenți la modul de închidere – cât sunt mici optați pentru capse, elastic lateral, ”arici”. Lăsați șireturile pentru când vor fi mai mari.
  • alege mărimea potrivită – nici prea mari, nici prea mici. Cei prea ficși nu îi va purta pentru că îl vor incomoda. Cu cei prea mari, riști să se împiedice sau să-i iasă din picior.
  • lasă-l să se plimbe câteva minute prin magazin cu noii pantofi. Vei observa dacă îi sunt comozi, dacă pășește corect, dacă nu sunt prea rigizi.
  • când e încălțat, verifică unde sunt degetele copilului, cel mare și cel mic. Ele trebuie să aibă spațiu. Eventual, roagă copilul să adune și să desfacă degetele și să-ți spună dacă este suficient loc.
  • alege un model comod, care să nu strângă, să permită piciorului să fie comod și să calce corect.
  • interiorul pantofului să fie din piele naturală, moale și fără nicio ridicătură care să-l facă incomod.
  • evitați pantofii cu prea multe accesorii – pietricele, capse decorative – modul lor de prindere poate la un moment dat să se desfacă sau să se deterioreze și să jeneze copilul.
  • pentru plajă, achiziționați sandale sau papuci de nisip dintr-un plastic moale, nu prea mari, altfel din cauza apei, s-ar putea să-i iasă din picior și să-i piardă.
  • alegeți modele pentru el, nu pentru voi. Chiar dacă nouă ne-ar plăcea un anumit model, lăsați copilul să aleagă ce-i place. Nu vă stresați că nu se potrivește perechea de sandale aleasă pe albastru cu rochia verde cumpărată pentru petrecerea din weekend. Nu trebuie de fiecare dată să ne asortăm, cel puțin, nu la copii.

Când cumpăr pantofi, calitatea materialului e pe primul plan pentru mine, apoi cât sunt de comozi și abia apoi, modelul!

 

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.