5 corpuri de iluminat necesare în casă

Amenajatul casei a fost o adevărată provocare pentru mine. Am învățat să am răbdare și mi-am pus tot mai mult imaginația la treabă. Deși știam exact ce îmi doresc, a trebuit să mă pliez la oferta pieței. Partea de care mi-a fost cel mai groază – corpurile de iluminat.

Am vrut să fie moderne și elegante, practice și de calitate. Nu mi-am dat seama de câte corpuri avem nevoie decât în momentul în care le-am pus pe hârtie.

Iată câte corpuri de iluminat sunt necesare la o casă

 • la bucătărie – zona în care petrecem destul de mult timp, avem nevoie de lumină puternică. Eu am optat pentru bandă led sub mobila de bucătărie suspendată pentru că am nevoie de lumină puternică pe blat. Am ales o lampă de culoarea mobilei deasupra mesei unde mâncăm. Este necesar un corp de iluminat în zona chiuvetei și a aragazului. Alegeți o hotă cu lumină rece, vă va ajuta mult când gătiți.
 • în dormitor – m-am gândit mult cât timp voi petrece în dormitor și în ce zonă aș avea nevoie de mai multă lumină. Este necesară o lampă de tavan centrată pe mijlocul tavanului, la capătul patului. Nu am considerat că se potrivește o lampă suspendată. În schimb pentru noptiere, am ales niște lămpi led cu un design clasic. Îmi place să citesc și să lucrez pe laptop în pat. Am nevoie de multă lumină albă caldă, cu putere reglabilă.
 • în living – în funcție de stilul ales pentru mobilă, puteți alege o lampă extravagantă, dar într-o culoare caldă, nude. Modele deosebite puteți găsi aici, varietatea este mare. Ea trebuie centrată pe tavan astfel încât lumina să ajungă în zona de canapea/fotolii. Eu am optat și pentru o lampă înaltă cu picior, cu mai multe capete reglabile. Pot orienta lumina în zona dorită. Ați fi surprinși cât de mult schimbă o încăpere o lampă frumoasă, înaltă, cu picior.
 • în baie – consider că e nevoie de multă lumină. O lampă este necesară deasupra oglinzii, lumină de culoare albă. Un alt corp de iluminat este necesar în mijlocul băii pentru a lumina toată încăperea.
 • în hol – casa scării – puteți opta pentru corpuri de iluminat de perete. Optați pentru modele simple, dar elegante și în ton cu toată casă.

Corpurile de iluminat trebuie alese în funcție de culorea mobilei. Ele trebuie să se integreze perfect cu restul accesoriilor din casă. Cumpărați doar acele lămpi care sunteți siguri că o să vă placă și peste câțiva ani. Nu în ultimul rând, alegeți calitatea și optați pentru clasic-elegant în detrimentul lămpilor extravagante în trend.

Foto

10 thoughts on “5 corpuri de iluminat necesare în casă”

 1. De o banda led ma uitam si eu in ultima vreme, chiar pentru bucatarie. Bine, daca mai gandesc mai bine, si pe balcon ar trebui, pentru anumite zone.
  Credeam ca numai eu sunt obsedata de obiectele de iluminat- simt nevoia sa am ultima tehnologie 😀

  Reply
 2. Nu le-am bifat chiar pe toate dar am suficienta lumina. 2 becuri in dormitor, un neon in bucatarie, o aplica in hol, spoturi si bec la baie si 5 becuri in sufragerie. Cred ca sunt suficiente.

  Reply
 3. Am becuri cam peste tot si unde este nevoie am pus in plus ca sa nu duc lipsa. Cel putin in bucatarie am vreo 10 becuri. Am becuri si la blat ca sa vad atunci cand bucataresc

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.