Ce trebuie să cuprindă ghiozdanul școlarului?

Dacă adolescenții nu așteaptă cu entuziasm începerea școlii, altfel se pune problema pentru cei mici. În special, dacă vorbim despre cei care vor merge pentru prima dată la școală. Sunt atât de drăguți cât sunt de încântați la achiziționarea ghiozdanului încât ți-e mai mare dragul de ei.

Nu mai spun de modul în care îl studiază și cu cât drag îl poartă pe spate. După ce și-au ales ghiozdanul, începe adevărata distracție cu rechizite școlare necesare.

Iată ce trebuie să cuprindă ghiozdanul școlarului!

  • penar – el trebuie să fie cu fermoar, să aibă un mic calendar unde școlarul să-și poată nota pe zile disciplinele. Penarul mai trebuie să conțină stilou și rezerve, creion și radieră, liniar, corector, markere colorate.
  • acuarele și pensule alături de bloc de desen – probabil printre preferatele copilului. Ora de desen este, probabil, cea mai așteptată oră de către copii. Pictatul, descoperirea și amestecarea culorilor, încercarea pensulelor subțiri sau groase pentru a obține un desen frumos reprezintă o pauză binevenită după orele unde s-au luptat cu cifre și litere. Pictatul le dezvoltă imaginația, îi învață despre combinarea culorilor pentru a obține alte culori și nuanțe.
  • creioane colorate – cât sunt mici, copiii învață cu ajutorul creioanelor colorate să deosebească culorile. Foarte mult îi ajută și cărțile de colorat. Având desenul conturat cu negreu pe fond alb, ei trebuie să aleagă culorile potrivite. Folosesc creioanele colorate pentru a obține un desen cât mai aproape de realitate sau după propria imaginație.
  • hârtie creponată colorată, forfecuță și lipici – sunt necesare la orele de lucru manual și activități extra-școlare. Pot realiza cu ajutorul lor, diferite desene cu forme în relief, pot confecționa animale, jucării, peisaje.
  • cărți și caiete protejate de coperți colorate și cu etichete vesele – e bine ca școlarii să învețe de mici să-și îngrijească cărțile și caietele. Copertele au rolul de a proteja coperțile, iar etichetele sunt menite să-i ajute pe școlari să-și găsească mai repede în ghiozdan sau pe birou, cărțile și caietele necesare;
  • plastilină – folosită de când sunt mici, școlarii o adoră deoarece prin modelarea ei pot obține animale, mașini, peisaje. Pot construi și inventa diferite jocuri.
  • set de carioci – școlarii preferă cariocile pentru că se bucură de o culoare mult mai puternică, iar desenul este mai plin de viață. Cariocile sunt folosite și de școlari și de studenți când învață.

Pregătirile pentru începutul anului școlar trebuie făcute din timp.

  • nu vă lasați pe ultima zi când toată lumea se înghesuie la rafturile cu rechizite școlare.
  • alocați-vă suficient timp pentru a merge în magazine cu copilul.
  • lăsați-l să-și aleagă ghiozdanul, penarul pentru ca mersul la școală să fie cu bucurie.

Vă mai amintiți prima zi de școală? Ce amintiri aveți cu începutul de an școlar?

Foto

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.