Cum alegem cartierul potrivit unde să locuim?

Cu toții ne dorim o locuință într-un cartier frumos, într-o zonă bună. Este important să ne decidem asupra unor criterii ca să știm ce căutăm. Locuri frumoase găsim în fiecare cartier al orașului nostru. Însă este esențial să fie cartierul potrivit pentru noi.

Alegerea zonei în care dorești să locuiești trebuie să îndeplinească niște condiții. Pentru fiecare dintre noi, acestea pot să difere. Ținând cont că e o decizie importantă, sfatul meu este să nu te pripești. Alocă timp pentru a te plimba prin mai multe cartiere și observă detaliile.

Sfaturi pentru a alege cartierul potrivit

pentru locuința ta

Cât timp am fost copil, locuiam cu părinții într-un cartier de case, liniștit, dar departe de centrul orașului. Dimineața, pentru a ajunge la școală și mai apoi la job, trebuia să mă trezesc devreme. Mereu mi-am dorit să fi locuit mai aproape de centrul orașului. Ani mai târziu, după ce m-am căsătorit, am avut de ales să locuiesc în centru sau înafara orașului. Ghiciți ce am ales? Înafara orașului, dar acum prioritățile sunt altele. De asta spuneam că alegerea trebuie făcută analizând criterii ce țin de viața noastră actuală.

*vrei să fii aproape de centrul orașului sau preferi să ai liniste?

Cu cât ești mai aproape de centru, ai parte de poluare, aglomerație, gălăgie. Dar ești aproape de orice magazin ai nevoie, farmacie, terase și evenimente mondene. În plus, la nevoie poți să mergi și pe jos, neavând nevoie de mașină. Dar dacă locuiești mai departe de centru, ai parte de liniște, aer curat, trafic mai puțin. Ești dependent de mașină, mijloc de transport în comun.

La aceste detalii s-au gândit prietenii noștri, când au analizat diferite cartiere Arad. Avantajul este că poți să alegi în funcție de nevoile tale actuale, iar cu timpul să te muți în alt cartier mai potrivit.

*disponibilitatea tipului de locuință dorit

Cu ani în urmă, existau cartiere de case și cartiere cu blocuri. Din păcate sau din fericire, depinde cum privești, acum lucrurile s-au schimbat. Poți să găsești locuința ideală în cartierul potrivit nevoilor tale.

Dacă îți dorești un apartament 3 camere Arad, nu trebuie să cauți doar în anumite cartiere, ci acolo unde vrei tu. Fiecare cartier are caracteristicile lui, ceea ce e bine, altfel ar fi prea multe cereri și prețul ar crește la imobiliare.

*ce oferă cartierul respectiv

Pentru mine, cartierul potrivit înseamnă să aibă farmacie, magazine variate, spații verzi, parcuri, locuri de joacă pentru copii. Ideal ar fi să aibă o cafenea, locuri de luat masa. Asta pentru că nu întotdeauna vreau să ies în centru pentru cafea sau prânz. Am nevoie să fac o scurtă plimbare de relaxare, să savurez o cafea fără a merge prea departe.

Pentru părinți, ar fi bine să existe creșă, grădiniță, școală. Iar dacă e un cartier bun, renumit, și unitățile școlare sunt mai bune.

*să te simți în siguranță

Știi că ai ales cartierul potrivit atunci când te simți în siguranță acolo. E important să fie camere de supravegheat, secție de poliție în zonă. Cred că e un detaliu de urmărit, să fii în siguranță în acel cartier.

Tu simți că locuiești în cartierul potrivit ție și familiei tale? Ce caracteristici îl fac să fie cel mai potrivit pentru tine? Mi-aș dori ca cititorii acestui blog de lifestyle să îmi spună comentarii cum arată cartierul ideal pentru ei!

2 thoughts on “Cum alegem cartierul potrivit unde să locuim?”

  1. Chiar trebuie să ținem cont de cele sugerate de tine atunci când alegem casa la care visăm. Vorba aia: o casă nu o schimbi ca pe șosete.
    Îmi amintesc când am ales locul pentru casă. Am trecut prin multe până să reușim să găsim exact ce ne doream. Acum, ne felicităm în fiecare zi pentru răbdare și pentru alegere.
    Felicitări pentru articol!

    Reply
  2. Uneori ma gandesc ca parca mi-as dori sa stau intr-o alta zona. Cred ca-mi surade ideea sa pot sta in Arad sau Timisoara. Multumim oricum de recomandari

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.