Cu sau fără machiaj?

Cosmetic brush for applying the powder

În urma articolului de ieri, am avut o scurtă discuție cu Claudia. Scrisese și ea de ceva timp un articol Una alta despre machiaj și îngrijirea tenului , iar reacțiile au fost care mai de care mai interesante.

Eu una am susținut mereu că o femeie trebuie să se îngrijească, să se întrețină, să folosească produse de machiaj zi de zi, dar cu moderație. Unele femei se vor scuza că bărbații lor le iubesc naturale, fără niciun gram de machiaj, altele vor spune că doar femeile care nu au încredere în ele recurg la machiaj, că unele femei vor să ascundă mici defecte, sau vor să-și ascundă vârsta, sau cine știe câte și mai câte scuze.

Îmi amintesc că în copilărie era o mare tragedie când trebuia să-mi taie mama unghiile până în carne când începea școala, în liceu ne ascundeam în baie și ne făceam cu rimel în zilele în care nu aveam ore cu diriginta, ea ne trimitea la baie să ne spălăm pe față. Mi-a plăcut de mică să am grijă de mine, să mă aranjez, iar acest lucru nu s-a schimbat în timp, ci doar s-a îmbunătățit.

Majoritatea femeilor se scuză că nu au timp, nu au bani de produse, soțul nu observă nicio diferență. Dragele mele, tot ceea ce faceți, faceți pentru voi, nu pentru cei din jur. Nu, nu sunt de acord cu machiajul exagerat, cel care te schimbă atât de mult încât nici tu nu te mai recunoști în oglindă. Dar orice femeie trebuie să folosească zi de zi puțin rimel, un luciu de buze sau un ruj în culori calde, un fond de ten și pudră, iar unghiile să fie îngrijite și ojate. Piața din ziua de azi ne pune la dispoziție produse de calitate la diferite prețuri. Cred că femeile leneșe pot găsi scuze atunci când vor, pentru ceea ce vor. Nu există soțul mă iubește așa cum sunt, aici a se citi neîngrijită, nemachiată. Orice femeie este frumoasă în felul ei, dar un pic de machiaj nu a stricat niciodată nimănui. Repet, NU exagerați.

Machiajul natural are rolul de a evidenția ochii, buzele, și nu de a ieși în evidență. Încercați să faceți diferența între machiajul de zi și cel de seară. Un machiaj de zi nu vă ia mai mult de 10-15 minute și la finalul zilei veți constata cât de bine vă simțiți.

Vreau să vă întreb oare de ce credeți că bărbații întorc capul după femeile aranjate? Chiar și cei care susțin că femeile sunt frumoase fără machiaj?

Întotdeauna soțul va fi mândru să aibă la brațul lui o femeie cochetă, aranjată și îngrijită! Și nu cred că există o femeie care să susțină că nu îi place să se machieze, că nu consideră că machiajul este important.

8 thoughts on “Cu sau fără machiaj?”

 1. Sunt de părere că o femeie chiar trebui să aibă grijă de ea și de felul în care arată. Așa, lăsat totul la voia întâmplării și “lasă, draga mea, îți stă mult mai bine fără machiaj”, nu prea mi se pare ok. Știu sigur și am văzut și cazuri în care prietenul/soțul spunea “îți stă mai bine fără machiaj” dar, dacă se utiliza un machiaj natural, discret, de bun simț, nimeni nu a avut niciodată de comentat, ci dimpotrivă, a fost apreciat.

  Reply
 2. Dupa ce vine bebe e putin mai greu sa tii pasul, dar nu imposibil. Uneori recunosc ca am de ales intre a ma machia si a o imbraca pe Anastasia. Cred ca-i lesne de inteles ce aleg. Dar asta nu inseamna ca nu pot sa pun in geanta un fond de ten si un ruj si sa rezolv problema pe masina, la semafor. Cred ca daca vrei cu adevarat sa te ingrijesti, poti gasi resursele sa o faci, in aproape orice conditii 🙂

  Reply
 3. Ioana – da, sunt de acord cu tine, trebuie să vrei, și apoi găsești un mod de a face ceea ce îți dorești. Mi-e greu să înțeleg de ce o femeie preferă să se uite la tv, în loc să aibă grijă de ea.

  Reply
 4. Sunt oameni de toate felurile, noi nu intelegem pe unii cum nici ei nu inteleg pe altii, doar pe cei care sunt in dubii ii putem lamuri, restul sunt fixisti.
  Eu de exemplu nu folosesc makeup zilnic, nici cand nu ies din casa si nici cand o fac.

  Reply
 5. Cu machiaj,clar! Eu nu ies din casa nemachiata, nearanjata, neparfumata, nu stiu sa ma machiez profesional, nu folosesc culori stridente pe timpul zilei; acasa nu ma machiez,insa nu stau toata ravasita, imi aranjez putin parul, pun un strop de parfum, un balsam de buze. Imi cam stiu programul pe a doua zi,iar cand trebuie sa mergem undeva de dimineata,imi pun ceasul sa sune mai repede cu 15 minute ca sa am timp sa ma aranjez in liniste, fara ca prietenul meu sa astepte dupa mine. Cand am o chestie spontana si trebuie sa plec, nu-mi trebuie mai mult de 5 minute pentru putina pudra si rimel, iar cum spunea mai sus Ioana, treaba asta merge facuta si in masina uneori 😀 Eu ma simp bine machiata si aranjata, am incredere in mine, iar cand ai incredere in tine cam toate lucrurile iti reusesc. Mihaela, nici eu nu inteleg de ce unele femei nu se mai ingrijesc atat de mult dupa ce au o relatie, mie-mi vine s-o fac acum mai mult decat inainte, mama de exemplu se machiaza si acum, de fiecare data cand iese din casa si chiar si acasa, asta dupa 28 de ani de casnicie! 🙂

  Reply
 6. Ioana – Eu pot să mă machiez și în 10 minute și în 2 ore, asta depinde de eveniment, dar nu ies din casă fără un minim de machiaj. Eu și când știu că ne vin musafiri mă machiez, chiar dacă mai apoi nu ies nicăieri. Mi se pare un semn de respect față de mine și față de musafiri.
  Felicitări mamei tale!

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.