Nu-ți arunca creioanele colorate! Uite ce idei le-au venit unor artiști!

creioane in forma de floare

Cu toții știm ce sunt creioanele colorate și la ce se folosesc acestea. Nu ne-am gândit în schimb că  am putea să folosim forma fizică a creioanelor colorate pentru a crea un alt fel de artă.

Sculpturi din Creioane colorate

Jennifer Maestre, o artistă de origine sud-africană, crează sculpturi unice din sute de creioane colorate. Inspirându-se din ariciul de mare, Jennifer prelucrează creioanele colorate în adevarate opere de artă.

Artistul maghiar Cerkahegyzo crează sculpturi uimitoare dintr-un singur creion. Pentru a realiza astfel de miniaturi meticuloase, artistul folosește ace, șmirghel, lame de ras, pietre pentru lustruit și o varietate mare de creioane.

creion sculptat

Federico Uribe, originar din Columbia, este un artist conceptual ale cărui opere de artă se inspiră din cultura Pop prin folosirea obiectelor de zi cu zi, însă cu referințe formale la istoria și tradiția artei clasice.

Federico-Uribe-arta-din-creioane

Austriacul Lionel Bawden a folosit creioane tăiate hexagonal pentru expoziția sa de sculptură „The World of Surface”.

Sculputra din creioane  Lionel Bawden

Recrearea unor opere celebre

Agentia de publicitate Ogilvy & Mather a recreat, cu ajutorul a sute de creioane colorate, celebra operă „Țipătul” a pictorului norvegian, Edvard Munch, pentru a promova o colecție de creioane pentru artiști, Faber-Castell (se găsesc la papetarie).

strigatul in creiane colorate faber castell

Fotografii din creioane colorate

Operele lui Cristian Faur sunt extrem de experimentale, deoarece artistul este mereu în căutare de moduri noi în care să exprime ideile existente. Cu un background în fizică și matematică, Faur reușește să îmbine știința cu arta, creând noi forme de exprimare artistică și forme aestetice ale operelor sale.

În cadrul expoziției „The Land Surveyors”, una dintre cele mai uimitoare și unice expoziții din lume, Cristian a folosit peste 20.000 de creioane colorate.

Christian-Faur-expozitie-creioane-colorate

Cristian Faur

Ce părere aveți de această nouă artă?

4 thoughts on “Nu-ți arunca creioanele colorate! Uite ce idei le-au venit unor artiști!”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.