Contesa Dracula-Erzsebet Bathory – Javier Garcia Sanchez, 2005

contesa-draculaEa, nu Vlad Tepes a fost adevaratul Dracula.

Daca ti-a placut filmul, Bathory, atunci iti recomand sa citesti cartea Contesa Dracula-Erzsebet Bathory, dar te avertizez ca trebuie sa te astepti la descrierea in detalii fine a celor mai groaznice torturi.

Cartea ne prezinta viata Contesei Erzsebet Bathory, cea mai cruda criminala de-a lungul timpului, numarul de victime trecand peste 600.

Erzsebet a dat dovada de mica ca este foarte cruda, unicul ei scop era sa isi sperie, si sa isi terorizeze verisorii, partenerii de joaca. Chiar daca era certata, nu isi cerea niciodata scuze, si nu considera ca a gresit. Ea s-a casatorit cu Ferenc Nadasdy, si a avut 4 copii. Adevarata ei viata, incepe dupa moartea sotului si indepartarea copiilor, fie casatorindu-i, fie incredintandu-i unui tutore.

Despre Erzsebet se spunea ca nu se temea decat de spatiile inchise si de intuneric, de aceea in jurul ei erau mereu candelabre aprinse.

Totul a inceput de la o picatura de sange cand proba o rochie. Croitoreasa a intepat-o din greseala, iar pedeapsa pe care a primit-o de la contesa, te las sa o regasesti in carte.

Se spunea ca era mai curajoasa decat multi dintre barbati, lumea povestea ca odata s-a luptat cuun lup care a muscat-o de brat, iar apoi ea l-a ucis, spunand “Iarta-ma frate. A fost vina ta, ai fost un prost.”

Aceasta carte prezinta nenumarate posibilitati de torturare. Tot ce auzea sau citea ca au facut stramosii ei prizonierilor de razboi, pe ea o incanta, o incita, iar ea, in imaginatia ei, le facea si mai ingrozitoare si le aplica fetelor si servitoarelor.

Nu dorea sa imbatraneasca, si apoi sa moara. I se parea nefiresc. Vroia sa ramana vesnic tanara si frumoasa, sa devina nemuritoare. Iar pentru aceasta, Contesa Bathory a fost ajutata de cele mai renumite vrajitoare, mari cunoscatoare in tainele magiei negre, a plantelor si puterilor acestora, prima a fost Anna Darvulia, iar mai apoi, Ezra Majorova.

Trei servitori, Ficzko, Jo Ilona si Dorko, o ajutau pe contesa sa indeplineasca cele mai crunte torturi asupra fetelor, tot ei scapau de lesuri si spalau toate urmele de sange din incaperile unde se desfasurau crimele. De cele mai multe ori, acesti servitori erau in stare de ebrietate pentru a da rezultate mai bune, declarase contesa.

Se spune ca sangeroasa contesa, tinea un jurnal cu numele victimelor, si cateva detalii despre ele. Daca la inceput, se multumea cu sange de fete simple, vrajitoarea Majorova i-a spus ca poate sa obtina rezultate mult mai bune daca se va imbaia in sange de fete cu o pozitie sociala mai buna, acestea avand un sange mai pur, asta a fost a doua greseala a contesei.

Niciun criminal nu ramane nepedepsit, fie el chiar si de vita nobila. Pedeapsa pe care a primit-o a fost mult prea blanda pentru ea.

“Din pacate, aceasta istorie se bazeaza pe fapte si personaje absolut reale. Bine ar fi fost sa nu fii existat niciodata. Sa slujeasca in chip de marturie pentru a arata de ce este in stare conditia umana.”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.