Confort și siguranță garantat de tehnologie

În copilărie, îmi doream să existe mai multă tehnologie care să îmi facă viața mai ușoară. Cea mai dorită a fost mașina de spălat vase, cea care există în casa mea, din prima clipă. Apoi uscătorul de haine pentru a nu mai depinde de vreme.

Devenind adult, când spun tehnologie, mă refer la siguranță și mai mult confort. Zi de zi, îmi dau seama cât de mult mă ajută tehnologia. Prețuiesc enorm beneficiile ei de fiecare dată când mă bucur de ele.

Tehnologia ne oferă mai mult confort

Dacă stăm să analizăm tot ce avem în casă, ne dăm seamă că tot ce înseamnă tehnologie ne aduce confort. Mătura a fost înlocuită cu aspiratorul, iar mai nou robotul care aspiră singur. Mașina de spălat vase, mașina de spălat haine și uscătorul de haine sunt printre cele mai apreciate, dar și de real ajutor.

Pentru mine, care stau la casă și am mașină, sunt recunoscătoare pentru 2 lucruri importante. Ușa de garaj cu telecomandă, e atât de practică, încât atunci când nu e curent, mă apucă panica. Poarta culisantă înseamnă confort indiferent de vreme și anotimp. Automatizarea porților este apreciată la maxim dacă nu ai avut-o de la bun început. Este frustrant și pierzi timp dacă nu o ai, o adori după prima zi de instalare. Și este foarte comod și când vin musafiri în vizită, cu un singur click din telecomandă, ei au acces în curte.

În plus, acum porțile automatizate pot fi deschise și prin apel telefonic. Există sisteme cu cartelă sim. Oricine are numărul de telefon, poate deschide și închide ușile. Mi se pare extrem de util, atât de simplu.

Tehnologia ne oferă mai multă siguranță

Cu ani în urmă, un sistem de supraveghere părea doar un vis frumos și poate prea puțin accesibil. Acum, dorința de a ne simți în siguranță poate fi asigurată de o cameră supraveghere cu multiple caracteristici. În funcție de suprafața de acoperit, se decide numărul acestora. Există camere fixe, dar și camere mobile care pot deservi o suprafață și mai mare. Imaginea poate fi alb negru sau color. Unele au chiar și microfon, deci poți și vedea, și auzi ce e afară. O altă caracteristică a unei camere de supravegheat este că poți face zoom și imaginea rămâne clară.

Sistemul poate înregistra până la 90 de zile video. Detaliu bine de știut dacă doriți să vedeți ce s-a întâmplat cu ceva timp în urmă. Poate fi de mare, mare ajutor. Datorită unei aplicații, puteți avea acces în timp real, de pe telefon, la zonele supravegheate.

Beneficiile tehnologiei sunt reale

Am putea invoca pretextul că tehnologia poate fi scumpă. În unele cazuri, așa și e, dar plusul de timp și confort, siguranță și stare de bine, pe care le oferă tehnologia merită din plin.

Pentru tine, care este cel mai mare beneficiu al tehnologiei? Cum te ajută pe tine tehnologia și la ce nu ai mai putea renunța?

5 thoughts on “Confort și siguranță garantat de tehnologie”

  1. În ultimele decenii, tehnologia ne-a adus invenții incredibile și avem produse și aplicații care au schimbat modul în care comunicăm. Telefoanele mobile, Skype sau WhatsApp sunt exemple clare ale modului în care acum este mai ușor ca niciodată să fii conectat de la distanță rapid, ușor și ieftin.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.