Concert de Crăciun Johann Strauss Ensemble – Best of Vienna

5619_orig_08-vienna-magic_33Renumita orchestră Johann Strauss Ensemble se află în această perioadă într-un turneu naţional în ţara noastră cu spectacolul “Best of Vienna”. Acesta este al şaselea an când muzicienii austrieci revin în ţara noastră. Ei reprezintă la ora actuală una dintre cele mai iubite orchestre străine ce a concertat în ţara noastră.

Orchestra a fost fondată în anul 1985. Succesul orchestrei constă în particularitatea sunetului unic austriac şi atât de specific îmbinat cu puţin umor.

Repertoriul orchestrei conţine lucrări ale familiei de compozitori Strauss, Mozart, Haydn, Bethoven, Schubert.

Russel McGregor este prim solistul şi dirijorul acestui concert, el fiind şi prim dirijor al orchestrei Palatului Schonbrunn din Viena.

Spectacolul oferit de orchestra Johann Strauss Ensemble este în fiecare an unul deosebit şi plin de surprize, iar Russel McGregor se află într-un contact permanent cu publicul.

Întrebat dacă consideră că muzica poate schimba lumea, iată ce declară Russel McGregor: “Cred foarte mult că muzica are aceeaşi putere – dacă nu şi mai multă – precum cuvintele si acţiunile noastre. De exemplu – să fii în stare să cânţi în ţări diferite, precum Japonia şi Iran, ţări ale căror limbi nu le vorbesc defel, şi totuşi pot să comunic foarte bine cu publicul de acolo. Muzica are puterea să atingă inimile şi sufletele oamenilor şi nu poate fi niciodată înţeleasă greşit, cum sunt uneori cuvintele.”

Russel McGregorRussel McGregor a mărturist că s-a îndrăgostit de ţara noastră “Este o plăcere şi o onoare să revin în fiecare an, în ultimii şase ani, în ţara dumneavoastră. Pentru mine, concertul de Crăciun din România este ca şi o întoarcere acasă. Aveţi o ţară minunată şi un public ce merită să asculte cea mai bună muzică”.

Baritonul Michael Havlicek îşi aminteşte şi acum păţania de anul trecut când instrumentele şi costumele de scenă nu au ajuns la timp, ei fiind nevoiţi să concerteze cu instrumente de împrumut, în haine de stradă şi folosind partiturile venite prin fax în timpul concertului, şi totuşi spectacolul a fost unul de neuitat.

Orchestra Johann Strauss Ensemble a avut multe performanţe muzicale în marile centre culturale ale lumii, cum ar fi : Tokyo, Osaka, Melbourne, Sydney, Paris, Londra, Monaco, Madrid, Roma, Bruxelles, Berlin, Zurich, Hamburg, Salzburg, Linz şi Viena.

În data de 12 decembrie, începând cu ora 19:00, Orchestra Johann Strauss Ensemble vă aşteaptă la Cluj, la Casa de Cultură a Studenţilor pentru a vă încânta cu un spectacol minunat cu ocazia Crăciunului.

Biletele sunt disponibile la Agenţia Teatrală (orar 11 – 17) şi la Casa de Cultură a Studenţilor (orar 10-19).

Preţul unui bilet variază în funcţie de categorie:

Categoria I: 80 lei.

Categoria II: 70 lei.

Ne vedem acolo!

1 thought on “Concert de Crăciun Johann Strauss Ensemble – Best of Vienna”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.