10 câini ideali pentru familie

DogsAproape toţi copiii şi tinerii, dar nu numai ei, doresc să aibă un partener de joacă ori un companion canin. Dar nu toţi câinii se acomodează cu stresul familial, aşa că e mai bine să adunaţi câteva informaţii înainte de a aduce acasă un asemenea prieten. În continuare, vă prezint câteva repere interesante pentru o alegere corectă.

BeagleBeagle: acest câine englezesc iubeşte societatea ca nimeni altul. Cu cât familia este mai mare, cu atât este mai fericit. Mereu bine dispus şi gata de joacă, Beagle-ul este extrem de fericit în compania copiilor. Fie în grădină ori în cameră – totul îi este plăcut, numai joacă să fie, atâta timp cât are prieteni pe măsură. Datorită ataşamentului faţă de oameni de care dă dovadă, nu este un bun câine de pază. Beagle-ul se bucură de fiecare musafir, fiind gata să se gudure chiar pe lângă o persoană care nu are gânduri bune.

bobtailBobtail: acest îngeraş pufos, alb-cenuşiu, este un prieten devotat copiilor, însă are nevoie de ceva mai mult spaţiu datorită staturii sale. Într-un apartament de două sau trei camere va fi foarte greu de întreţinut, din cauza părului lung care se va împrăştia peste tot. De asemenea, Bobtail-ul este un răsfăţat care are nevoie de foarte multă dragoste. Fire veselă şi jucăuşă , deseori nebunatică, uită frecvent că este un ciobănesc scoţian care ar trebui să aibă o cu totul altă conduită. În ciuda acestui fapt, atunci când iese la plimbare nu va pierde familia din ochi nicio clipă, fiind gata să o apere la nevoie, în special de pericolul de ar putea veni din partea altor animale.

BoxerBoxer: Puternic, curajos şi inteligent, acest patruped este un pachet de muşchi, care se pricepe de minune la şotii şi rămâne o fire veselă până la vârste înaintate. Faţă de copii, impetuosul animal are o răbdare providenţială. De asemenea, este gata să-i apere pe micuţi până la sacrificiul suprem. Atunci când sunt scoşi de multe ori pe zi în aer liber, reuşesc să se integreze în viaţa tumultoasă din marile oraşe.

Cocker SpanielCocker Spaniel: Deşi pare a avea o privire tristă şi fără chef de viaţă, la această rasă e de remarcat devotamentul impresionant de care dă dovadă. Atunci când mănâncă sau cere ceva bun drept recompensă, ştie să dea urechile pe spate şi să „facă frumos”. Delicat şi deosebit de sensibil, Cockerul spaniel este un partener minunat al familiei, dar mai ales al copiilor ceva mai mari, cu care nu evită să se joace de câte ori se iveşte ocazia. Şi, de cele mai multe ori, el e cel care stârneşte respectivele ocazii.

CollieCollie: Frumos, elegant şi extrem de inteligent, acest câine este deosebit de afectuos faţă de copii, însă se simte bine în compania întregii familii, considerând-o fără rezerve propria familie. Faţă de străini este destul de reţinut, însă în niciun caz îmbufnat sau agresiv. Într-un oraş agitat se poate adapta, dar are nevoie de o curte în care să alerge şi de un stăpân care să nu-i neglijeze blana.

BasetBaset: Un individualist prin definiţie, Basetul te priveşte cu reproş ori de câte ori nu-i convine ceva. Ba chiar am putea spune că, la prima impresie, are o vocaţie aparte spre impertinenţă. Totuşi, tinerii şi bătrânii îl iubesc în egală măsură, dorindu-i compania. Având picioarele strâmbe şi un puternic sentiment al propriei importanţe, Baselul se simte la fel de bine la ţară ori la oraş, la curte sau într-un apartament de bloc. Dacă îndrăgiţi vreun exemplar din această rasă, nu uitaţi că e un răsfăţat notoriu şi un tiran căruia îi place să facă numai ceea ce are chef.

irlandezSetter irlandez: la o primă impresie, frumosul cu păr roşu, pare o creatură capricioasă, de lux. În realitate, Setterul irlandez este o fire veselă şi jucăuşă, căruia îi plac copiii, fiindcă aceştia sunt la fel de poznaşi şi exuberanţi ca el. Deşi este un alergător prin definiţie, poate fi ţinut şi într-o locuinţă norală, dar de preferat nu chiar în centrul oraşului şi, dacă se poate, cu curte.

pui-de-maidanezMaidanezul: Rezultat al promenadelor canine nocturne, această specie este în general rezistentă la greutăţile vieţii şi nu prea îşi permite să facă mofturi. Foarte rar se dovedeşte un câine încăpăţânat. În schimb, dă dovadă de o fidelitate ieşită din comun şi din acest motiv sunt ideali pentru familii. Maidanezul va şti la perfecţie să compenseze pierderea unui premiu de frumuseţe cu multe alte calităţi specifice rasei canine.

terra-nova-1Terra Nova: Are o constituţie de urs, dar este blând ca un mieluşel. Matahala în blană neagră are un chip plăcut şi o fire extrem de prietenoasă, acceptând în anturajul său chiar şi pisici. Dar pe copii îi păzeşte ca pe ochii din cap şi, în acelaşi timp, acceptă orice din partea lor. Aveţi grijă d el când plecaţi la plimbare! Nu va pierde nicio ocazie să se arunce în apă şi chiar să se bălăcească în băltoacele care-i ies în cale.

TerrierTerrier: Indiferent de talie ori particularităţi, toţi Terrierii seamănă între ei. Se simt minunat în familie, iubesc copiii şi nu fac nazuri în privinţa spaţiului de locuit. De asemenea, sunt răbdători şi asimilează repede dresajul, chiar şi pe cel neprofesionist. Asta nu înseamnă că nu ştiu să fie jucăuşi ori că nu sunt veseli, curajoşi, dar mai ales foarte inteligenţi. Această rasă este una dintre cele mai inteligente din lume.

Dacă sunteţi în pană de idei de cadouri, un căţel poate reprezenta un cadou foarte frumos!

3 thoughts on “10 câini ideali pentru familie”

  1. Noi avem 2 maidanezi,sufletele noastre …Maya si Cainescu .. insa ne mai dorim un memebru pe langa Pus-Pus,motanul de la bloc ce gazduieste la noi caind si cand …vrem un caine “familist” puternic…ne gadeam la un Argentinian….sau un Amstaff… drescrierile sunt “rigide” ….vrem un copil … avem 2 catei (talie mica,medie)… un sfat cineva care poate are deja .. una din rasele de mai sus ? ..multumim…

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.