Cititorul din peșteră de Rui Zink recomandare lectură

În fiecare an, îmi propun să citesc tot mai mult. Asta pentru că apar pe piață o mulțime de cărți minunate, variate pe care îmi doresc să le citesc. Pentru a reuși să citesc mai mult, mi-am setat un minim de pagini pe zi. Așa funcționează cel mai bine pentru mine și mă bucur că reușesc să citesc mai mult cărți.

Cititorul din peșteră de Rui Zink este cartea pe care am citit-o în urma unei recomandări. Un titlu interesant, o copertă relativ simplă, o carte de câteva pagini. Obișnuită să citesc romane cu sute de pagini, aceasta părea să fie o joacă. Însă complexitatea ei, mi-a plăcut enorm, drept urmare vin cu recomandarea, pe acest blog de lifestyle, să o citiți și voi.

Cititorul din peșteră vorbește despre

valoarea poveștilor din cărți

Vă spuneam întotdeaună că fiecare carte în parte este valoroasă. Cititul zilnic este extrem de important. Dacă suntem deschiși, putem extrage din fiecare carte citită, multe învățături.

Acest roman este o parabolă, o poveste între basm și realitate cu câteva învățături de ținut minte. Valoarea lecturii, importanța cuvintelor folosite, iată ce avem de conștientizat.

Anibalector este vânat de pirați pentru că e o creatură ciudată. De fapt, el doar iubește cărțile foarte mult. Adoră să citească în peștera sa, nenumăratele cărți care îi revin după ce vasele se scufundă. Victimele naufragiului îi servesc drept hrană, că deh trebuie să se hrănească cu ceva. Însă bucuria lui o reprezintă cărțile. Și cel mai mult se bucură când în urma unui naufragiu, un micuț, iubitor de cărți la rândul său, rămâne în viață după ce un vas naufragiază.

Ce e mai frumos decât să ai un partener de lectură?

Anibalector are acum un băiat ca și partener de lectură. Cu el, poate să discute despre tot ce a citit până acum. E o bucurie atât de mare pentru el încât decide să nu îl mănânce.

Cititorul din peșteră

Schimbul de replici dintre ei e simpatic. Câteva replici mi-au intrat la suflet.

”Dar am avut timp și răbdare. Timp și răbdare, două lucruri care, împreună, fac aproape cât inteligența.”

”După atâtea progrese tehnologice, mai există lucruri prin care încă mai suntem în epoca de piatră… Nu există deosebire între realitate și vis, că nu sunt două lumi, doar două versiuni ale aceleiași lumi.”

”-Cărți! Cărți proaspete!” cea mai mare bucurie a unui iubitor de cărți.

E un roman simplu și totuși complex. O lectură ușor de parcurs în câteva ore. Sunt sigură că vă va plăcea!

10 thoughts on “Cititorul din peșteră de Rui Zink recomandare lectură”

 1. Ce interesant! Timpul și răbdarea împreună fac aproape cât inteligența! Niciodată nu m-am gândit până acum, dar da, este adevărat. Aș vrea să citesc cartea Cititorul din peșteră.
  Mulțumesc pentru recomandare!

  Reply
 2. Foarte bine alese citatele acelea!! Am citit si eu cartea acum ceva luni, o tot tineam prin biblioteca. A fost cumva interesanta, ideea din spate e buna si chiar e o carte laudata.

  Reply
 3. Eu încerc zilnic sa citesc puțin, câteva pagini măcar. Cat despre carte, nu am citit-o, dar dacă spui că se citește ușor, mă tentează și pe mine. Foarte frumoase și citatele alese.

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.