Sfaturi pentru o excursie reușită cu cort camping

Zilele noastre se împart între job și treburile casnice. Ne dorim să petrecem mai mult timp în natură pentru că ne lipsește aerul curat. Este atât de important să avem o legătură cu natura. Liniștea ei ne ajută să ne relaxăm și verdele ne energizează.

Când e posibil, se recomandă chiar și umblatul în picioarele goale prin iarbă. Sentimentul este unic, experiența deosebită. O bună idee de a petrece mai mult timp în natură este o excursie și dormitul noaptea în cort camping. Probabil ați mai experimentat acest lucru când erați copii, poate în excursiile cu școala. Cu siguranță, a fost distractiv. Așa că, acum adulți fiind, încărcați de rutina zilnică, vă va face bine o astfel de experiență.

Sfaturi pentru o excursie reușită

cu cort camping

Excursie să fie, dar totuși să ne asigurăm confortul necesar. În copilărie, împrumutam un cort de la vecini și nu țineam cont de detalii. Acum, când varietatea de corturi e atât de mare, să alegem totuși unul potrivit nevoilor noastre. Chiar dacă dormim în natură, e nevoie de confort pentru a ne dori să repetăm experiența.

**Alege un cort trainic, spațios, din material de calitate. Înainte de excursie, montează-l ca să te asiguri că totul e în regulă. Ai nevoie neapărat de un sac de dormit călduros. Asigură-te că sacul de dormit și cortul au dimensiuni asemănătoare pentru a se potrivi. Pentru un plus de confort, ia cu tine și o saltea poliuretan și o pernă.

**O lanternă este absolut necesară și baterii de rezervă. Poți opta pentru o lanternă mai mare, dar sunt utile și cele de pus pe cap. Nu uita o brichetă pentru a face focul. Și asigură-te de fiecare dată, că focul este stins complet.

**Trusa de prim ajutor să nu vă lipsească. În natură, se pot întâmpla mici accidente și e bine să avem totul la îndemână.

**Optează pentru echipament special pentru ieșiri în natură. De prea multe ori vedem, turiști care se avântă în natură cu haine nepotrivite. Încălțămintea este extrem de importantă, pantofi sport, nu teniși, nu șlapi, pantof sport de calitate, cu talpă moale, dar antiaderentă, comozi și care susțin bine piciorul. Hainele să fie comode, impermeabile, care să mențină temperatura corpului, să absoarbă transpirația.

Mie îmi place ca toate să fie de la același brand, un brand de încredere, recunoscut, așa cum e și Asics. Contează mult calitatea pentru a avea confort, fii atent când alegi șosetele, lenjeria/bustiera, chiar și pălăria/șapca/mănușile.

Prevenția înainte de toate

Dacă locul unde vrei să campezi, este aglomerat, sună pentru a face o rezervare. Nu lăsa ca vremea rea să-ți strice confortul în cortul camping. Înainte de a-l monta, așează o folie groasă pentru a împiedica apa și umezeala să creeze disconfort.

Țânțarii pot strica o ieșire în natură, un somn odihnitor. Ia cu tine spray împotriva țânțarilor, dar și pentru mușcăturile lor.

Bucură-te de un foc de tabără, seara, în timp ce admiri cerul înstelat. Bucură-te de liniște și încarcă-te cu energie pozitivă. Însă nu uita să verifici focul să fie stins bine.

Nu lăsa mizerie în urma ta. Adună toate gunoaiele și du-le la cel mai apropiat coș de gunoi. Ne place să găsim curat locul unde montăm cortul camping pentru a ne bucura de zile frumoase. Tot așa trebuie să se bucure de un loc curat și cei care vin după noi.

Împachetează bine mâncarea, astfel ca mirosul să nu atragă insecte sau animăluțe curioase și pofticioase. Asigură-te că ai suficientă apă, dacă zona în care campezi, nu are apă potabilă.

Și cel mai important sfat pentru o ieșire în natură și bucuria deplină a dormi în cort camping

Uită de telefon și de orice probleme ai avea, Bucură-te de natură, de liniștea ei, de aerul curat. Fă drumeții, plimbări mai lungi sau mai scurte. Folosește acest timp pentru a-ți limpezi mintea. Numai gânduri bune te vor invada!

Când ai fost ultima dată într-o excursie și ai dormit într-un cort camping? Pentru ce fel de cort ai optat? Ai câteva sfaturi pentru alegerea unui cort? Cititorii acestui blog de lifestyle îți vor fi recunoscători.

11 thoughts on “Sfaturi pentru o excursie reușită cu cort camping”

  1. Nu am fost niciodată cu cortul. Cred ca ar fi o experienta unica pentru mine. Foarte rar plecam de pe local. 🥺

    Reply
  2. Avem in plan o excursie cu cortul. Acum sa vedem cand vom petrece si noi cateva zile in natura. Imi aduce aminte de copilarie excursia cu cortul

    Reply
  3. Mersi pentru toate ideile! Mereu ma ajuti cand vine vorba de “domenii” la care nu prea ma pricep. Suna bine o escapada la camping. Pana acum nu am fost.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.