Cum să fii fericit?

Dorința noastră cea mai acută este să fim fericiți. Fericirea este simplă, dar nouă ne place tare mult să complicăm lucrurile. De fiecare dață când ne simțim fericiți, ne dorim mai mult. Nu suntem niciodată mulțumiți, mereu ne dorim mai mult. Și nu e greșit să ne dorim mai mult, doar să și înțelegem dacă avem nevoie de mai mult.

Cum să fii fericit cred că este o întrebare pe care ne-o adresăm constant. Sincer, cred că puțini știu ce îi face cu adevărat fericiți. Nu știu câți pot numi exact ce le lipsește pentru a fi fericiți. E ciudat să ne dorim ceva și totuși să nu fim capabili să identificăm ce ne-ar aduce ce ne lipsește.

Fericirea este esențială

Dragostea și fericirea sunt esențiale în viața noastră. A afirma că poți trăi fără ele două, este atât de greșit. Cu siguranță, este greu să găsești pe cineva care să te iubească cum meriți și cum dorești. Însă nu este imposibil. Așa este și cu fericirea. Greu de dobândit, dar merită cu adevărat.

Trebuie să înțelegem că fericirea noastră nu trebuie să depindă de nimeni și de nimic. Ține de noi să ne facem zilele frumoase și să avem o stare bună.

A fi fericit înseamnă a fi mulțumit și împăcat cu tine însuți. Și e să bine să știm cum putem să ne inducem o stare de fericire. E important să știm ce ne face fericiți.

Pe tine ce te face fericit?

Dacă știi ce te face fericit, poți să ieși mai repede dintr-o pasă proastă. Într-o zi în care lucrurile nu merg cum îți dorești, simți că totul se năruie în jurul tău, trebuie să îți găsești fericirea.

Fericirea stă în lucruri mărunte, în detalii simple, în gesturi minore. A fi supărat, trist, poate aduce gânduri negre de care nu ai nevoie. Te face irascibil, neproductiv, antisocial. Așa că atunci când te simți copleșit, obosit, apelează la ce știi că îți poate induce o stare de bine.

Ca să fii fericit, este foarte important:

 • să te iubești pe tine însuți și pe cei din jurul tău,
 • să manifești respect cuvenit tuturor,
 • să înveți să vezi partea plină a paharului și partea frumoasă a vieții,
 • să faci lucruri care te încarcă cu energie pozitivă,
 • să ai alături oameni buni, de încredere,
 • să practici un sport, activități fizice în natură,
 • să îți aloci timp pentru tine.
Cum să fii fericit

Fericirea ta poate fi molipsitoare

Ca și zâmbetul, fericirea poate fi molipsitoare. Zâmbește, emană fericire, iar cei din jurul tău te pot invidia sau se pot inspira de la tine. De câte ori ai ocazia, vorbește despre lucrurile care te faci fericit și care te împlinesc. Cu siguranță, vei fi o bună sursă de inspirație pentru cei din jur. Doar privind zâmbetul unui cunoscut, îți poate descreți fruntea. Așa că zâmbește celor din jur când ești fericit și caută zâmbete atunci când ai nevoie de ele.

Fiecare dintre noi, avem zile mai bune sau mai grele. Chiar dacă știm ce ne poate face fericiți, în unele momente parcă nimic nu funcționează. Acela este semnalul că avem nevoie de o pauză de la tot. Avem nevoie de liniște, de timp cu noi, de deconectare de la tot, absolut tot.

Trebuie să fii fericit, dacă:

 • ești sănătos tu și cei dragi ție,
 • zi de zi, faci ceea ce îți place,
 • muncești la visul tău,
 • ai alături persoana iubită,
 • găsești motive să zâmbești,
 • ai timp pentru tine.

Dacă vrei să fii fericit, doar fii, fără să te mai gândești la altele. Nu uita că radiezi atunci când ești fericit. Fericirea se citește pe fața ta, în ochii tăi. Dacă știi ce te face fericit, fă acele lucruri, acele activități. Dacă o persoană îți poate aduce fericire, nu îl lăsa niciodată să plece de lângă tine.

Un stil de viață sănătos te poate ajuta să fii fericit

Cu cât ești mai sănătos, cu atât vei fi mai fericit, mai relaxat. Încearcă să ai o viață sănătoasă, alimentație corespunzătoare, hrănitoare. Fă mișcare cât de mult poți, practică un sport care te împlinește. Consumă alcool cu moderație, doar la ocazii, renunță la fumat. Dormi cel puțin 8 ore pe noapte, odihna este atât de importantă.

Încearcă să-ți crești cât de mult poți, stima de sine. Iubește-te, respectă-te. Manifestă exerciții de recunoștință. Fii recunoscător pentru ceea ce ai!

Cum arată pentru tine, fericirea? Cât de important este să fii fericit? Sper că fiecare articol de pe acest blog de lifestyle îți aduce fericire și te învață să fii mai fericit!

8 thoughts on “Cum să fii fericit?”

 1. Ce adevar ai spus in prima parte, mereu ne dorim mai mult si mai mult cu cat dobandim mai mult. Nici eu nu stiu exact ce inseamna fericirea pentru mine, momentan lucrez mult cu mine pt identificarea emotiilor si incerc sa raman pozitiva in situatii mai putin placute.

  Reply
 2. Sunt o persoana vesela care ma bucura lucrurile marunte. Ma bucur cand vad ca copiii mei reusesc anumite performante, cand reusesc sa obtin rezultatele doritne sau cand imi induce sotul meu o stare de bine

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.