Desert cu mascarpone – rețetă fără zahăr

19

Desert cu mascarpone – o nouă rețetă fără zahăr

Desert cu mascarpone este o rețetă combinată. Am văzut o rețetă interesantă la Benedetta cu ricotta. Însă eu aveam în frigider mascarpone. Așa că am decis să schimb câteva ingrediente, să văd ce iese. Nu e prima dată când fac așa și descopăr ceva nou.

Cu mascarpone am încercat până acum doar ruladă și cheesecake. De data aceasta, îmi doream ceva nou. M-am uitat la rețetă, m-am uitat să văd dacă am toate ingredientele și am trecut la treabă.

Ingrediente necesare desert cu mascarpone:

  • 500 grame mascarpone,
  • 4 ouă mari,
  • 100 grame îndulcitor Green Sugar,
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui,
  • puțină sare,
  • esență de vanilie și îndulcitor cu aromă de vanilie,
  • 50 grame făină de soia.

Mod de preparare desert cu mascarpone:

Etapa 1

Spălăm bine ouăle. Separăm gălbenușurile de albușuri. Mixăm albușurile cu un praf de sare până obținem o spumă tare. Separat mixăm bine gălbenușurile cu îndulcitorul. Mixăm cu răbdare până își dublează volumul. Adăugăm pe rând: uleiul, esențele, mascarponele și făina de soia. Mixăm bine până când se încorporează bine.

desert cu mascarpone

Etapa 2

Peste compoziția de gălbenușuri, adăugăm cu lingura, spuma de albuș. Le încorporăm cu ajutorul unei spatule. Nu ne grăbim la încorporarea spumei de albuș. Adăugăm câte o lingură, amestecăm de jos în sus cu grijă.

desert cu mascarpone

Etapa 3

Tapetăm cu hârtie de copt o tavă rotundă. Turnăm compoziția și nivelăm. Putem lovi ușor fundul tăvii de blat pentru a se așeza bine compoziția.

desert cu mascarpone

Dăm tava la cuptor pentru 50 de minute la 180°C, opțiunea căldură de sus și jos. Preparatul este gata când capătă o crustă arămie deasupra.

desert cu mascarpone

Cu ajutorul unui cuțit desprindem marginile de pe tavă. Înlăturăm inelul și lăsăm să se răcească.

desert cu mascarpone

Se poate servi cu gem de fructe fără zahăr.

desert cu mascarpone

Desert cu mascarpone

Un desert ușor de făcut, dar aspectuos și gustos. Chiar și sănătos. Ideal pentru diabetici și persoanelor la dietă fără zahăr. 

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

19 Comments

  1. In afara de faptul ca salivez, remarc ca are o consistenta foarte fina, adica e genul ala de desert pe care sa-l savurezi lent 😀 Vezi ce-mi faci? Acum o sa visez la noapte numai desert cu mascarpone si nici macar n-am mascarpone in casa, sa pun de reteta maine.

  2. Se numara printre deserturile mele preferate! Abia astept sa incerc reteta, mai ales ca azi am ceva de sarbatorit!

  3. Arata delicios doar ca eu nu am green sugar. Pot pune aceeasi cantitate de zahar? Nu prea folosesc ingrediente de genul. Prajitura arata demential

Leave A Reply

Read previous post:
blog Deweekend
Sărbătorim 9 ani de blog Deweekend!

9 ani de blog Deweekend! Luna august este specială pentru dragul meu blog Deweekend! Îmi aduc aminte cum a fost...

Close