Cum alegem corpuri de iluminat pentru locuința noastră

Amenajezi o locuință? Pune accentul pe corpuri de iluminat

Amenajarea locuinței înseamnă răbdare. Trebuie să alegem cu grijă fiecare detaliu. Partea cea mai frumoasă este alegerea decorațiunilor. În această categorie intră și corpuri de iluminat. Eu am optat pentru a amenaja casa pe rând. Nu am cumpărat nimic din timp. Am așteptat să ajungem la fiecare pas și am decis pe moment.

Când am ajuns la corpuri de iluminat, am făcut o pauză. Încercam să ne obișnuim cu culorile din casă. Mobila era recent venită și montată. Am simțit că nu trebuie să alegem în grabă. După câteva zile de acomodare cu tot ce era nou în casă, am știut exact ce vreau. Am potrivit culori cu modele pentru a se potrivi stilului casei.

corpuri de iluminat

Alege corpuri de iluminat în ton cu casa ta

Mulți oameni fac greșeala de a cumpăra produse în avans. Ceea ce e greșit, consider eu. Trebuie să facem un exercițiu de imaginație. Să vedem dacă corpul de iluminat ales, se potrivește cu restul casei. Dacă acea culoare se potrivește cu restul decorațiunilor. Dacă corpul de iluminat dă suficientă lumină. Iată ce am pățit noi. Am fi vrut mai multă lumină în living, dar am optat pentru un corp de iluminat chic. Era un model deosebit, se potrivea perfect cu linvingul. Minusul? Avea doar un singur bec. Lumina dată de el, nu era suficientă. Așa că a trebuit să suplimentez cu o lampă de colț.

Mi-au plăcut mereu corpuri de iluminat vintage. Am optat pentru ele în încăperile unde și mobila era stil vintage. Deși mi-aș fi dorit mult pe arămiu, a trebuit să aleg gri. Trebuie să alegem cu grijă ce se potrivește casei.

corpuri de iluminat

Corpurile de iluminat vintage mi s-au părut mereu extrem de romantice. Fiind simple, se pot potrivi ușor cu restul casei. Cu puțină atenție la detalii, le poți integra lejer în casa ta. Alege o lampă vintage pentru a da o notă interesantă dormitorului, livingului sau bucătăriei.

Unde găsim corpuri de iluminat vintage?

Corpuri de iluminat vintage veritabile găsim în târguri de vechituri. Însă eu sunt sceptică. Acolo găsim lămpi unice, dar uneori au defecte. În plus, e vorba de igienă. Eu am ales pentru casa mea doar lucruri noi. Casă nouă, viață nouă, lucruri noi.

Varietate de corpuri de iluminat vintage găsim în magazine de specialitate online sau fizice. Sfatul meu: dă o tură prin magazinele cu lămpi. Fă poze la modelul plăcut. Sau salvează poza de pe site. Alătura poza cu corpul de iluminat, fotografiei cu încăperea în care vrei să pui lampa. Aplicațiile foto ne ajută să facem acest lucru. Astfel îți vei putea face o idee dacă lampa aleasă se potrivește cu casa ta.

Pentru ce fel de corpuri de iluminat ai optat tu? Ce părere ai despre corpuri de iluminat vintage?

Foto

19 thoughts on “Cum alegem corpuri de iluminat pentru locuința noastră”

 1. Iubesc corpurile de iluminat vintage si chiar mi se pare ca schimba foarte mult ambientul casei. Am si eu cateva becuri vintage de acest gen! Acum caut niste lampi mai deocheate pentru un birou

  Reply
 2. in interiorul casei mele, asa cum este el acum, nu se potrivesc corpurile de iluminat sau becurile vintage, dar asta nu inseamna ca nu imi plac. Ba chiar am vazut asa ceva la un han, de curand, si mi-a parut rau ca nu am facut o poza.

  Reply
 3. Imi plac foarte mult corpurile de iluminat vintage si la mine se si potrivesc cu mobila veche asa ca le aleg de fiecare data. Chiar de Craciun mi-am facut singura cadou cateva becuri vintage.

  Reply
 4. Îmi plac mult de tot corpurile de iluminat vintage, doar ca la mine acasă nu se potrivesc. Le admir când mergem într-un local drăguț și chiar ma gândesc uneori Daca as putea să-mi fac și acasă un mic colțișor rustic în care sa agat câteva astfel de becuri.

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.