Ce mai gătim în weekend?

ce mai gatim

Weekend-urile de vară sunt majoritatea ocupate cu diferite evenimente fericite, nunţi, botezuri, dar până ajungem la masă, trebuie să mâncăm ceva şi acasă. Azi nu am avut foarte mult timp la dispoziţie pentru gătit, m-am ocupat mai mult de casă, flori, dulapuri, şi mi-a rămas timp doar pentru o friptură de pulpe de pui în crustă de muştar la cuptor, pentru că timpul mă presează.

Pulpe de pui la cuptor – pentru reţetă m-am inspirat de pe site-ul Bucătăraş, dar am adaptat-o puţin după gusturile noastre. Avem nevoie de 8 cartofi, 8 pulpe de pui, un căţel de usturoi, muştar de Dijon, ulei de măsline, 100 grame unt. Curăţăm cartofii şi îi tăiem în felii lungi. Pulpele de pui se spală bine, se curăţă şi se condimentează cu sare şi piper. Separat curăţăm usturoiul, îl zdrobim şi îl amestecăm cu puţin ulei, adăugăm 2 linguri de muştar şi amestecăm. Punem încă 2 linguri de muştar, ulei şi amestecăm bine până obţinem o maioneză pufoasă. Ungem pulpele de pui cu o parte din maioneză. Ştergem cartofii de apă, îi punem într-un bol şi îi condimentăm. Turnăm peste maioneza rămasă şi amestecăm bine ca maioneza să îmbrace bine fiecare cartof. Într-o tavă, punem hârtie de copt şi punem cartofii, iar deasupra pulpele. Untul îl tăiem în cubuleţe şi îl punem printre cartofi şi carne. Dăm tava la cuptor la 150° pentru 50 de minute.

pulpe de pui

Aşa arată după o oră de stat la cuptor!

pulpe pui

pulpe

 

Vă doresc poftă bună şi sper să aveţi un weekend frumos!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.