Cât timp înfloresc lămâii de Zoulfa Katouh recomandare lectură

Cât timp înfloresc lămâii, speranța nu va muri niciodată. Am rămas cu acest gând după finalizarea aceste cărți. Pe timp de război, cred că doar speranța ne ajută să rămânem cu mintea limpede. Războiul din Siria m-a întristat, cu atât mai mult cu cât am întâlnit imigranți mergând pe jos, pe autostradă. Femei și bărbați, tineri și bătrâni, copii, toți ducând cu ei un singur bagaj. Atât au putut lua cu ei, din țara natală.

Decizia de a-ți părăși țara nu poate fi ușoară. Frustrarea că lași în urmă pământul iubit, casa dragă, te poate schimba ca om. Însă dorința de a supraviețui este mare. Speranța că vei găsi pace în alță țară, că vei gusta din ceea ce înseamnă libertate, liniște, este cea care te ajută să te rupi de ceea ce aveai.

Cât timp înfloresc lămâii, despre dorința de a supraviețui unui război

Salama este studență la Facultatea de Farmacie și iubește fiecare plantă și floare în parte. Le cunoaște puterile tămăduitoare și speră să aducă alinare bolnavilor. Când începe războiul, este nevoie de personal în spital și învață să facă tot ce e nevoie pentru a salva vieți. Nu încetează să se gândească la viața frumoasă pe care o avea înainte de război. Familia ei minunată, fratele drag care s-a căsătorit cu cea mai bună prietenă a ei. Visul că avea să devină mătușă o făcea să se simtă atât de fericită. Trist cum totul se poate spulbera în câteva minute.

Bombele distrug tot, omoară oameni, nu le pasă de nimic. Cutremură o lume întreagă, lasă în urme pagube, praf și visuri spulberate.

Guvernul împotriva poporului

Tindem să credem că aleșii poporului ar trebui să apare țara și pe fiecare cetățean în parte. Însă ce faci când propriul guvern te trădează? Când ia totul, răpește libertatea, și chiar comite genocid. Prin tortură, au instalat frica în fiecare om. Și totuși, oamenii reușesc să supraviețuiască.

Războiul unește oamenii, îi determină să găsească soluții pentru a supraviețui

Salama și-a pierdut familia, o are alături doar pe cumnata sa, Layla, însărcinată, și pe Khawf, o halucinație a gândurilor ei. Dacă Layla are puterea de a o liniști, Khawf îi arată și orori pentru a o determina să plece din țară.

Salama nu vrea să plece din țara ei. Tot speră că ororile care se întâmplă în țară vor fi văzute de alții și le vor veni în ajutor. Însă ajutor nu vine de nicăieri. Destinul are alte planuri pentru ea. Îl cunoaște pe Kenan, un băiat cu ochii verzi care îi fură inima.

Cât timp înfloresc lămâi

Este posibilă dragostea în timpul războiului?

Cât timp înfloresc lămâi este dovadă clară că da. Iubirea nu ține cont de pace sau război, ea pur și simplu te găsește la momentul potrivit. Deși mamele lor le pregătiseră o întâlnire, ea nu a mai avut loc. Pentru că dragostea te găsește atunci când trebuie, nu se programează.

E dureros să iubești pe timp de război, dar dragostea se înfiripă mult mai repede și mult mai intens. Relația se sudează mult mai rapid din dorința de a avea pe cineva alături. Nu e timp de planuri de viitor, ci te bucuri de ceea ce ai. Fiecare moment este prețios alături de partener.

Cât timp înfloresc lămâii cuprinde și o poveste de dragoste, dovada că iubirea trece peste orice. Dar și că dragostea te poate face să vezi lumea cu alți ochi, să găsești soluții la probleme, să speri la ceva mai bun.

Citește cartea, Cât timp înfloresc lămâii, descoperă cum e să trăiești în vreme de război. Dar citind cartea pe care ți-o recomand pe acest blog de lifestyle, te va învăța multe și despre iubire.

4 thoughts on “Cât timp înfloresc lămâii de Zoulfa Katouh recomandare lectură”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.