Recomandări cărți de vacanță I

Recomandări cărți de vacanță IȘi dacă tot vine perioada de vară, vacanță și concediu, vă recomand să nu neglijați cultura. Teatrele și Casele de Cultură au intrat și ele în vacanță, și nu ne mai putem lua porția de cultură de acolo, așa că vă sugerez să nu neglijați cărțile. E o perioadă mai liniștită în care ne deconectăm de la problemele de la job, e perioada ideală pentru a ne delecta cu o carte bună.

Eu de fiecare dată când plec în vacanță, în funcție de durata concediului, îmi iau o carte sau două cu mine.

Și cum urmează să plecați în vacanță, m-am gândit să vă recomand niște titluri de cărți ce merită citite și recitite.

Jane Eyre – Charlotte Bronte – După o copilărie sumbră și tristă, departe de familie și fără dragoste părintească, Jane ajunge într-o școală de fete unde mai târziu va deveni și profesoară. Își găsește de lucru ca și guvernantă la castelul Thornfield Hall, și pleacă sperând la o viață mai bună. Aici pe lângă un job își găsește liniște și mai apoi marea dragoste. La început, proprietarul castelului, domnul Rochester se prezintă ca un om rece, dur, lipsit de orice sentiment, indiferent. Cu timpul, Jane și dl Rochester încep să povestească, se împrietenesc, iar de aici până la dragoste este un pas scurt. Se pare că în sfârșit Jane și-a găsit liniștea și fericirea, dar oare secretul domnului Rochester va putea să le distrugă relația sau îi va uni?

Recomandări cărți de vacanță IÎnăuntrul Regatului – Viața mea în Arabia Saudită – Carmen bin Laden – povestea uneia dintre cumnatele lui Bin Laden. Carmen, soția lui Yeslam Bin Laden, unul dintre cei 54 de frați ai lui Osama, povestește viața sa alături de Yeslam, în perioada de ascensiune a familiei.

Yeslam Bin Laden, un saudit frumos, isteț și bogat o cucerește repede pe Carmen, de naționalitate iraniană, dar europeană după tată și crescută în Elveția. Îndrăgostită de el, Carmen îl urmează în SUA și mai apoi în Arabia Saudită. Deși peste tot în lume, femeile luptau pentru emancipare și independeță, ea decide să plece în Arabia Saudită, una dintre țările cele mai conservatoare și bine cunoscută pentru fanatismul religios.

Cartea memorii a lui Carmen prezintă șocul pe care îl resimte un european căruia îi sunt îngrădite toate libertățile cu care este obișnuit și cu care a crescut. Carmen nu poate accepta și înțelege de ce nu are voie să meargă la cumpărături, de ce toată lumea s-a mirat peste măsură și au criticat-o când a organizat o petrecere aniversară pentru fiica sa.

11 septembrie 20o1 o surprinde pe Carmen în SUA pe drumul spre casă, alături de fiica sa. Află vestea prăbușirii turnurilor gemene de la șiti și înțelege pe loc că cel care poartă vina atentatului este chiar cumnatul ei, Osama Bin Laden. Prin carte, Carmen dorește să facă cunoscut fiicelor sale, care încă poartă numele teroristului, viața pe care au avut-o în Arabia Saudită.

Ce cărți luați cu voi în vacanță?

1 thought on “Recomandări cărți de vacanță I”

  1. Eu sunt tot cu Anna Gavalda, Cea care alina. In schimb mi-am cumparat un Vogue Sua si unul Italia, si le citesc pt improspatarea vocabularului 🙂

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.