Banii mei, banii tăi, banii noștri?

Banii mei, banii tăi, banii noștri?Cum se împart banii într-o relație?

Am decis să scriu despre acest subiect deoarece vreau să știu părerea voastră. Tot mai multe cupluri au problema banilor. Nu că nu au bani, ci că nu vor să se gospodărească împreună, nu vor să-și împartă banii.

Atâta timp cât oamenii decid să se mute împreună, să aibă o familie, asta nu înseamnă că sunt dispuși să împartă totul împreună, absolut totul?

Viața de cuplu vine cu bune și cu rele, cu sacrificii și compromisuri, încredere și respect. Atâta timp cât fiecare lucrează și aduce bani în casă, indiferent de suma pe care o aduce, ei se pun la comun și se folosesc pentru diverse necesități. E important să nu îi ascundem partenerului bani sau diverse cheltuieli. Asta nu înseamnă că vom cheltui în neștire. Eu zic că este bine să se stabilească un buget pentru lucrurile mari ce se cumpără pentru casă, pentru familie (mobilă, electronice, electrocasnice). Este adevărat că femeile au tendința de a cumpăra mereu, mai mult pentru ele, dar și bărbații au nevoile lor. Nu îi neglijați!

Nu înțeleg cuplurile căsătorite sau nu, care împart aceeași casă, dar nu împart cheltuielile, cheltuielile se împart jumi-juma. Facturile, ratele, cumpărăturile – totul se plătește pe din două. Dar oare ce se întâmplă atunci când apar copiii? Acesta este un lucru pe care nu voi putea niciodată să-l înțeleg. Poate îmi explică și mie cineva.

Banii mei, banii tăi, banii noștri?De ce ai decis să-ți petreci toată viața alături de cineva în care nu ai încredere în privința banilor?

Și-apoi cum rezolvi tot, păstrezi mereu bonul fiscal, ca să-ți poți recupera banii, jumătatea de bani ”ce ți se cuvine” de la soțul tău? Nu sună bizar? Sau doar mie mi se pare?

7 thoughts on “Banii mei, banii tăi, banii noștri?”

  1. Noi punem banii impreuna si, in mare, eu ma ocup de tot. Punem bani deoparte pentru chirie, mancare si alte cheltuieli si ce ramane impartim sa avem amandoi bani in portofel :D.

    Reply
  2. Așa mi se pare și mie normal, și firesc. Dar ceea ce pentru noi e normal, se pare că pentru alții e anormal.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.