5 rețete de atras copiii în bucătărie

Există rețete de atras copiii în bucătărie?

Știm cât de multe le place copiilor să se amestece în treburile adulților. Așa că de ce să nu îi implicăm mai mult? E bine să facă ce le place mai mult. Cu timpul, vor descoperi și alte treburi pe placul lor. Gătitul poate fi interesant pentru cei mici dacă e desert. Sau dacă vorbim de preparatul culinar preferat.

Da, există rețete de atras copiii în bucătărie. Trebuie doar să avem puțină răbdare cu ei. Să-i lăsăm puțin să se joace. Și să ne asumăm mizeria de după și timpul prelungit pentru gătit. Eu consider că merită pe deplin.

5 rețete de atras copiii în bucătărie

Înarmează-te cu răbdare. Lasă-l să aleagă ce vrea să pregătească. Astfel va fi mai încântat. Iar data viitoare va veni mai fericit să te ajute. Acest timp petrecut împreună vă ajută pe toți. Tu petreci timp cu el, dar faci și ceva de mâncare. El își dorește enorm să stea cu tine, să ajute.

 • înghețată de casă

Orice copil iubește înghețata. Cel mai bine e să-i oferim o variantă sănătoasă. Vrei înghețată? Ok, haide să o preparăm împreună. Munca lui va deveni importantă, iar rezultatul de zece ori mai gustos. Puteți alege împreună aromele pentru înghețată. Pentru inspirație, vă las aici câteva sugestii de rețete înghețată. Succesul este garantat!

 • mini-prăjiturele

Cei mici sunt atrași de prăjiturele. Mici, ușor și rapid de realizat. Așa că propune-le să faceți fursecuri de casă. Acestea pot fi cu vanilie sau ciocolată, stafide sau fructe uscate. Poți opta și pentru variante mai sănătoase. Te poți juca cu ingredientele cum vrei. Pentru un desert mai rapid, poți preparat fursecuri vegane, fără coacere. Astfel copilul va avea satisfacția de a gusta mai rapid din roadele muncii.

rețete de atras copiii

 • waffe

Dulci sau sărate, waffele sunt ideale pentru un mic dejun aspectuos. Cei mici sunt matinali, cu siguranță vor contribui cu drag la realizarea lor. Iar dacă sunt în forme vesele, vor fi și mai atrăgătoare. Waffele sunt ideale și pentru gustări. Dar sunt și ușor de luat la pachet, dacă ieșiți la o plimbare.

 • clătite

Ce copil nu iubește clătitele? Cu diverse umpluturi, ele sunt adorate de toată lumea. Marea bucurie a copilul este să amestece în aluat. Iar a doua mare bucurie este umplerea lor. Gem sau ciocolată? Felii de banane sau fructe de pădure? Cremă de vanilie sau poate umplute cu cremă de brânză de vaci cu stafide?

Orice variantă alegi, cu siguranță vor fi mâncate cu multă poftă. Pot fi și variante sărate, cu cașcaval și șuncă. Date la cuptor pentru a se rumeni puțin, devin cina delicioasă și rapidă!

 • brioșe

Brioșele se numără printre acele rețete de atras copiii în bucătărie. Avantajul acestora este că se fac rapid, se coc în timp scurt. Eaxct, se și răcesc rapid spre bucuria celor mici. Compoziția poate fi simplă sau complexă, depinde ce preferați. Eu, când mă grăbesc, aleg varianta de aluat de chec pe care o coc în forme de brioșe. Alteori, îmi place să încerc rețete noi.

Când se răcesc, pot fi servite cu ciocolată caldă sau ceai. Pentru mai multă aromă, dar și distracție, pot fi umplute. Le tăiem în două, adăugăm cremă de ciocolată sau gem. Și le lipim la loc. Deasupra, presărăm niște glazură sau ciocolată topită și decorăm cu mici ornamente de zahăr, colorate.

Tu ce rețete de atras copiii în bucătărie ai încercat? Ce desert îți place să pregătești cu cei mici? Care era desertul pe care îți plăcea să-l pregătești când erai copil alături de părinți, bunici? 

Foto

19 thoughts on “5 rețete de atras copiii în bucătărie”

 1. Daaa, ai perfecta dreptate. Toate aceste retete ii atrag ca pe magneti! E testat! Al meu, cel putin, este primul si cel mai de incredere ajutor cand aude ca fac clatite. Nici nu se mai desprinde de mine pana nu mananca vreo 2-3.

  Reply
 2. Minunate idei pentru a atrage copiii în bucătărie! Prepar mereu cu nepoţelul nostru tot felul de reţete. Este foarte activ, implicat şi chiar inventiv. e foarte bine să îi implicăm pe cei mici în activităţile noastre.

  Reply
 3. Ii place tare mult sa bucatarim impreuna si chiar ma roaga sa facem diverse retete impreuna doar ca facem o mizerie de nedescris. Waffe este preferatul ei si clatitele desertul meu preferat rapid

  Reply
 4. Fursecuri de casa fac si eu tot timpul cu nepotica mea. Ii place tare mult sa o pui la treaba in bucatarie si imi place sa cred ca se si pricepe.

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.