Cartea copiilor pierduți de Kristin Harmel recomandare lectură

Nemumărate cărți deosebite există și mă întreb mereu când voi avea timp să le citesc pe toate. Iubesc lectura, iubesc cărțile și citesc zi de zi. Sper astfel că voi reuși să citesc aproape tot ce îmi doresc. Cartea copiilor pierduți se afla la mine pe noptieră de ceva timp. Acesta este parcursul unei cărți, ajunge pe noptieră, e citită, pozată, recenzia pe blog și apoi își găsește loc în biblioteca mea.

Am citit-o în câteva zile, deși aveam multă treabă. Dar provocarea de a citi zilnic minim 50 de pagini, m-a ajutat ca anul acesta să citesc mai mult. A fost o poveste despre iubire și curaj, creativitate și inventivitate într-o perioadă cu resurse și timp limitat. Lecția învățată e că niciodată nu știm ce ne rezervă destinul.

Cartea copiilor pierduți, o poveste despre curaj

În timpul Celui De Al Doilea Război Mondial, tinerii au dat dovadă de mult curaj. Poate pentru că atunci când ești tânăr îți iubești țara și semenii. Încerci cât poți să oferi ajutor necondiționat, chiar îți riști libertate și viața, dar simți că ai făcut ceea ce a trebuit.

Eva locuiește la Paris împreună cu părinții ei. Într-o seară, tatăl este luat de poliție și dus la secție. Eva și mama ei scapă ca printr-o minune. Acum Eva înțelege ce înseamnă să fii evreu în perioada nepotrivită. Primește niște acte false și reușește să meargă cu mama ei într-un orășel liniștit lângă granița cu Elveția. Țara vecină părea să fie neutră și visul fiecărui evreu era să ajungă acolo.

Se cazează într-o pensiune unde proprietara își dă seama că actele sunt false, dar sunt extrem de bine făcute. În scurt timp, o contactează un preot care îi propune să ajute o celulă a Rezistenței. Prima dată, Eva crede că nu a înțeles bine ce are de făcut, să falsifice acte pentru ca mai mulți evrei să poată trece în Elveția și să scape cu viață. La început, îi este frică și este reticentă, e doar o adolescentă, însă înțelege importanța muncii ei și decide să treacă la treabă.

Cartea copiilor pierduți

Dragoste în timp de război

Remy este un băiat chipeș cu care lucrează, cot la cot, ore întregi pentru a falsifica acte. Majoritatea sunt copii pentru care trebuie să întocmească acte false. Eva simte că trebuie să facă mai mult pentru ei. Nu își pot pierde numele lor adevărate. Așa că, cu ajutorul lui Remy, dând dovadă de multă inventivitatea creaază un cod pentru fiecare nume de copil schimbat. Eva speră ca după război, știindu-se numele adevărate ale copiilor, aceștia să ajungă mai ușor la familie înapoi.

Deși are ocazia să plece cu mama ei în Elveția, tot amână plecarea. Simte că trebuie să ajute mai mult, că poate face mai mult. Visează să-l găsească și pe tatăl ei și să fie din nou o familie. În sufletul ei, spera ca Rezistența să fie puternică și Remy să devină familia ei. Războiul le dă planurile peste cap și o obligă să-și schimbe toate planurile și visurile.

Departe, dar mereu în sufletul ei

Îmi place să spun că dragostea adevărată nu moare niciodată. Ea va avea un loc special în inima noastră. Și tot inima ne va spune când persoana mult iubită va reapărea în viața noastră. Sufletele pereche se caută mereu și mereu, își găsesc liniștea doar lângă omul iubit.

Vă recomand această carte, este o poveste frumoasă și ne arată cât de mult tinerii cred în țara lor. Dovada de curaj dată de cei tineri în război poate fi o bună lecție pentru fiecare dintre noi.

3 thoughts on “Cartea copiilor pierduți de Kristin Harmel recomandare lectură”

  1. In primul rand, ce provocare draguta! 50 de pagini pe zi…foarte fain. Mi-ar prinde si mie bine o astfel de provocare, mai ales ca anul acesta de ziua mea mi-am achizitionat varsta mea in carti, 26 la numar, si lectura a mers greu, cu timpul limitat avut pe langa facultate. Insa desi nu am terminat inca toate cartile noi pe care le am, continui sa adaug in wishlist carti, poate pentru Mos Nicolae. Si cu siguranta mi-ai starnit interesul cu aceasta carte, multumesc!

    Reply
  2. Tare interesantă cartea! Cu atât mai mult cu cât vremurile sunt atât de tulburi din nou. Îmi place subiectul, îmi place acțiunea, mi-ar plăcea deci să citesc cartea recomandată de tine.
    Mulțumesc!

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.