3 activități ideale pentru navetiști

 În goana după un serviciu mai bun, mai bine plătit, oamenii fac astăzi o serie de concesii care, probabil, acum câteva decenii, nu se puteau realiza. Astfel, ca urmare a creșterii calității infrastructurii de transport, indivizii au ales să-și caute un job aflat și la peste 100 km distanță. Dacă vorbim de țările vestice, mai dezvoltate, cu mii de km de autostradă și o rețea de trenuri rapide extrem de performantă, distanța dintre locul de muncă și domiciliu a crescut considerabil, ajungând până la 3-400 km! Desigur, nu este un aspect care să bucure foarte mult un individ, să petreacă ore în șir pe un scaun, însă contează foarte mult ce faci în acel timp oarecum „mort”.

Dacă faci aceste călătorii alături de alți prieteni sau colegi de muncă, naveta poate deveni plăcută, iar timpul poate trece extrem de repede. Dacă însă se întâmplă să mergi singur, mai ales în condițiile unei călătorii de peste o oră, poate interveni plictiseala și nerăbdarea.

Iată câteva dintre activitățile pe care le poți face pentru a trece timpul mai ușor și a avea o călătorie plăcută și relaxantă:

3 activități ideale pentru navetiști

1.     Joacă un joc online

Jocurile sunt și ele de mai multe feluri, însă, de departe, cele mai atractive și pline de adrenalină sunt cele de noroc. Sunt captivante și te pot menține distras pe întreaga durată a călătoriei, orele trecând fără a le simții. Dacă nu știi unde găsești un astfel de joc, intră direct pe platforma Jucătorul.ro și poți alege din sute de cazinouri și mii de jocuri de noroc, care mai de care mai interesante. Dacă ai un apetit scăzut la risc, există jocuri de noroc care oferă bonusuri fără depunere. Tot ce ai de făcut, este să intri pe un astfel de site și să optezi pentru un joc care te prinde. Trebuie însă să ai grijă ca totul să rămână în limitele distracției, iar dacă alegi să bagi bani, să nu o faci în așa fel încât să-ți dea peste cap bugetul personal. Atâta timp cât există plăcere și bucurie în joc, totul este perfect și minutele zboară în câteva secunde.

2.     Citește o carte. Sau scri-o!

Trăim într-o eră a vitezei în care toată lumea fuge pentru a realiza cât mai multe activități de-a lungul unei zile, dar când se ivesc niște momente de liniște, efectiv nu mai știm cum să le umplem. Cititul e, într-adevăr, o altă activitate pe care o putem face când avem un astfel de moment imobil. Dacă nu acum, atunci când? Cititul nu se poate face într-o pauză la serviciu de câteva minute, ci are nevoie de o perioadă mai lungă, să captezi în tihnă informația parcursă. În acest fel, vei putea să treci mai ușor peste orele lungi petrecute în tren sau în mașină (dacă ești pasager), astfel încât totul depinde de flerul în alegerea titlului potrivit, care să te captiveze. Sunt mii de cărți extrem de atractive în librării care așteaptă să fie citite. Poți încerca inclusiv să asculți un audiobook. De asemenea, în timpul unei navete poți să-ți scrii propria carte, dacă ai astfel de înclinații. Nu sunt puține cazurile în care laureații de premii Nobel sau chiar profesori și-au scris cele mai importante teze și articole în timpul navetei.

3.     Vizionează un podcast sau un film

A treia opțiune pe care o poți folosi dacă nu ai chef să citești sau să te joci, este să urmărești un video interesant. Poate fi atât un podcast, care te poate ajuta să obții informații despre un subiect de interes pentru tine sau să tragi anumite concluzii utile din experiența de viață a altor oameni, cât și un film. În acest moment există mai multe platforme de streaming care oferă acest serviciu pentru doar câțiva zeci de lei. Iar dacă ești un cinefil pasionat, merită fiecare bănuț.

Așadar, o navetă lungă și plictisitoare poate deveni distractivă, relaxantă și chiar utilă dacă știi cum să folosești timpul personal. Totul depinde de tine și de starea ta de spirit.

Sursă foto: Unsplash.com

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.