Cum alegem o pereche de bocanci de iarnă

Fiecare anotimp are provocările sale când vine vorba de piese vestimentare. Alese cu atenție, ne putem folosi de ele mai multe sezoane. Eu sunt atentă când achiziționez îmbrăcăminte și încălțăminte pentru că îmi doresc confort, dar și calitate. Iarna este tot aproape și zilele acestea m-am ocupat de schimbul de haine în dressing. Cu această ocazie, am analizat cam ce ne lipsește pentru sezonul rece care vine.

Când vine vorba de încălțăminte pentru sezonul rece, o pereche de bocanci de iarnă consider că este esențială. Aș adăuga minim o pereche, necesare ar fi două sau trei și explic și de ce. Iarna, fiind frig, optăm pentru șosete mai groase, iar piciorul transpiră. Ideal ar fi să nu purtăm două zile la rând aceeași pereche de încălțăminte pentru a îi lăsa să se usuce în interior.

Sfaturi pentru a alege corect o pereche de bocanci de iarnă

Prima dată, ne atrage ce place ochiului, alegem ce arată bine. Însă sunt și alte detalii de luat în calcul. Trebuie să ai în vedere dacă îți dorești bocanci casual, a fi purtați zi de zi, sau bocanci de iarnă adevărată și geroasă, cu multă zăpadă. Apoi ține cont cât de călduroși dorești să fie. Dacă ești genul de persoană extrem de friguroasă, e bine să optezi pentru ghete îmblănite, căptușite. Astfel ai nevoie doar de o pereche de șosete subțiri și te vei simți mult mai confortabil.

Cum alegem o pereche de bocanci de iarnă

Alege o pereche ușoară de ghete de iarnă

Mie, personal, îmi creează un disconfort pantofii grei. Ei trebuie să fie comozi atât pentru plimbări lungi, cât și pentru condus. Cu cât sunt mai grei, talpa e mai groasă, și devin incomozi. Riscă să nu îi mai port și devin doar o pereche de pantofi, însă îi evit cât pot. Din acest motiv,eu aleg câteva branduri de încredere când vine vorba de încălțăminte fiind esențial să fie frumoși, dar și ușori!

Îi înțeleg perfect pe părinții care optează pentru ghetuțe Adidas copii pentru că au un design plăcut, dar sunt și comozi, ușori, rezistă bine în timp. Încălțămintea pentru copii trebuie să fie pe placul celui mic și trebuie ținut cont de acest detaliu. Însă pentru partea de confort și utilitate sunt responsabili părinții.

Fii atent la aderența tălpii

Iarna înseamnă zăpadă, gheață și polei, deci trebuie să ne simțim și în singuranță purtând bocancii. Talpa trebuie să fie din material moale pentru a fi elastici, dar cu creste pentru a nu aluneca. Eu evit iarna să port încălțăminte cu toc pentru că nu mă simt în siguranță, și chiar nu doresc să alunec și să îmi fracturez o mână sau un picior. Din acest motiv, aleg ghete de iarnă cu un design casual, care să nu fie prea sport.

Ghetele de iarnă trebuie să fie rezistente la apă

Iată un alt aspect foarte important, bocancii de iarnă să fie din material rezistent la apă. Iarna este despre zăpadă și ne place să ne plimbăm prin zăpadă pentru a ne bucura pe deplin de ea. Din păcate, zăpada nu ține prea mult, iar ea când se topește, se transformă în multă apă și umezeală. Bocancii trebuie să reziste, să nu absoarbă deloc apa, nici umezeala. Astfel piciorul rămâne uscat și nici pantoful nu se deteriorează.

bocanci

Nu uita! Bocancii de iarnă trebuie îngrijiți pentru a le prelungi durata de viață!

Cu toții ne dorim ca încălțămintea să ne țină cât mai mult. Pentru asta e nevoie de îngrijire. Eu folosesc creme și spray-uri are ajută la impermeabilizare și menținerea culorii. După purtare, îi curăț și îi las să se usuce. Când nu îi port, introduc în interior un suport pentru a le menține forma și îi păstrez în cutii pentru ca lumina, umezeala, praful să nu îi deterioreze. Cu cât vom avea mai multă grijă de pantofi, cu atât ne vom putea folosi de ei mai mult și vor fi în stare excelentă.

Aș vrea să știu dacă tu porți bocanci de iarnă și ce criterii trebuie să îndeplinească perechea ideală pentru tine? Împărtășește ideile tale cu cititorii acestui blog de lifestyle.

3 thoughts on “Cum alegem o pereche de bocanci de iarnă”

 1. Da, port bocanci si chiar acum sunt in cautarea unei perechi noi de bocanci asa ca recomandarile tale sunt binevenite. Si o sa-mi cumpar si spray ca sa-i protejez si sa le prelungesc viata.

  Reply
 2. Îmi plac bocancii, dar chiar trebuie să fiu atentă cum aleg.
  Am nevoie de unii comozi, dar și călduroși, de calitate și cât se poate de arătoși, dar și ușori.
  Mulțumesc pentru articol! Îmi este de ajutor.

  Reply
 3. Eu nu sunt foarte pretentioasa, dar daca ar fi sa aleg o pereche de incaltaminte potrivita atunci prefer sa fie impermeabila pentru ca nu-mi place sa stau uda la picioare si sa fie calduroase

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.