Când este necesar un designer de interior și cum te poate ajuta

Când este necesar un designer de interior și

cum te poate ajuta

Renovarea unei case sau amenajarea unui spațiu nu mai este la fel de ușoară ca în trecut. De ce? Răspunsul este simplu: opțiunile de pe piață au crescut exponențial, iar această multitudine de variante ne poate arunca într-un paradox al alegerilor.

Mai mult, amenajarea unei locuințe, a biroului sau design restaurant sunt o activitate pe care nu o întreprinzi anual, iar din acest motiv este indicat să o realizezi corect, cu ajutorul unui specialist.

Cum te poate ajuta un designer de interior?

În primul rând, un designer de interior te va ajuta să îți dai seama care este direcția și stilul care se potrivește cu nevoile și preferințele tale. La început se va folosi de mood board-uri care îți vor permite să descoperi culorile, texturile și atmosfera spațiului.

Ulterior, designerul va realiza un plan și va face randări 3D ale spațiului. O firma design interior îți va oferi și soluții tehnice și funcționale, pentru a nu căuta singur piesele de mobilier sau de decor stipulate de proiect.

Când știi că trebuie să lucrezi cu un designer?

De multe ori, amenajarea unui spațiu cu ajutorul unui designer poate fi în final mai ieftină. Un designer va știi să adapteze proiectul la bugetul tău și va găsi elementele de care ai nevoie la cel mai bun preț, întrucât acesta cunoaște piața și are parteneriate cu furnizori de la care poate achiziționa la preț redus materialele sau piesele de care ai nevoie. În plus, o persoană cu experiență va știi cum să optimizeze spațiile și va reuși să găsească întotdeauna soluții funcționale.

Un designer este foarte util mai ales dacă vrei să economisești timp, întrucât goana după mobilier, corpuri de iluminat și decorațiuni se poate dovedi foarte obositoare. Dacă planifici o renovare de amploare, un designer îți va ușura mult munca și te va asigura că rezultatele sunt pe măsura eforturilor.

Totuși, cel mai important este să apelezi la un designer mai ales dacă ai un spațiu business. Un birou decorat de un profesionist va reuși să transpună identitatea de brand clienților care vor interacționa cu afacerea. Atunci când este vorba despre un restaurant sau un magazin, nevoia de a lucra cu un designer este imperativă, dacă vrei să creezi o atmosferă care va reuși să aducă creșteri afacerii.

Dacă planifici o renovare, te sfătuim să discuți cu o firmă de design pentru a vedea care sunt cele mai bune soluții pentru nevoile tale. Rezultatul va fi cu siguranță pe măsura așteptărilor, dacă stabilești cu exactitate care sunt preferințele tale, iar prețul final poate fi redus, având în vedere că specialiștii pot găsi variante mai economice și oferte speciale.

6 thoughts on “Când este necesar un designer de interior și cum te poate ajuta”

  1. Deși am multe idei și oaeșce simț al decorului, am apelat la designer atunci când am avut nevoie. Am colaborat foarte bine și a ieșit ceva minunat. De când am unul în familie, m-am bazat pe sfaturile lui.
    În concluzie, rolul designerului este foarte important.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.