S-a statornicit o tradiţie, în virtutea căreia baia de aburi ar fi rezervată aproape exclusiv bărbaţilor, ceea ce nu are niciun fundament ştiinţific.
În majoritatea cazurilor, femeile care fac baie de abur doresc să slăbească şi pentru acest motiv se torturează, timp îndelungat, la temperaturi foarte înalte.
La baia de aburi există aburi de apă supraîncălziţi şi care sunt foarte greu suportaţi de persoane slăbite sau cu hipertensiune. Camerele cu aer uscat supraîncălzit sunt şi mai greu de suportat. Temperatura corpului creşte mult, deşi transpiraţia este foarte abundentă. Unele femei stau în aceste camere până la limita toleranţei, adică până aproape de leşin, apoi trec la alte proceduri: duş, baie caldă şi rece, masaj general, şi la urmă, sudaţie, învelite în cearşafuri încălzite. În două ore cât stau la baie, ele utilizează toate procedurile concentrate în minimum de timp, solicitându-şi organismul la maximum.
Nu se poate nega efectul bun al unei băi de aburi pentru persoanele perfect sănătoase, dar este bine să nu se uzeze de toate procedurile dintr-o dată şi durata băii să nu depăşească 30 de minute. Şi aşa, solicitarea organismului este foarte mare şi este necesară o perioadă lungă de odihnă, pentru refacere. În orice caz, copiii nu au ce căuta la baia de aburi, procedurile fiind prea brutale pentru ei.
mie imi place sa fac sauna, indiferent ca vorbim de sauna turceasca (asta ii baie ded aburi) sau de alte saune.
eu o fac de placere …
Dan, eu prefer împachetările la cald, undeva la 75 grade, şi le fac din dorinţa de a slăbi! 😉