Bucură-te pe deplin de perioada de sarcină

Majoritatea femeilor visează să devină mame. Este un lucru minunat să poți aduce pe lume un copil. Viitoarea mămică este încercată de o mulțime de emoții. Perioada de sarcină este o mare provocare pentru schimbările care se întâmplă zi de zi. Azi e bucuria de a fi însărcinată, mâine e teama dacă se va descurca bine cu toate.

Cred că noi, femeile, suntem mai puternice decât credem, avem o mare capacitate de adaptare la tot ce e nou. Nu spunem că nu ne este frică, dar reușim mereu să găsim soluții pentru a duce totul la capăt. Consider că viitoarea mămică trebuie să meargă constant la monitorizare sarcină, dar și la ședințe foto pe durata sarcinii. Ceva pentru sănătate, ceva pentru bucuria sufletului.

Cum ne putem bucura pe deplin de perioada de sarcină?

Fiecare viitoare mămică trebuie să se bucure de această perioadă de sarcină. Lună după lună, schimbările pot fi copleșitoare, iată de ce e bine să nu renunți la rutina ta. Împărtășește cu cei dragi, soțul, mama, sora, o prietenă, ceea ce simți. Orice neliniște ai legat de sarcină, întreabă în ședințele de monitorizare sarcină, medicul ginecolog care te supraveghează. Nu te sfii să întrebi tot ce ai nevoie să știi. Cu cât vei avea informațiile necesare, cu atât vei fi mai liniștită.

**respectă recomandările medicului ginecolog

Trebuie să ai încredere în medicul ginecolog și să respecți indicațiile acestuia. Suplimentele recomandate, mai ales acidul folic, este foarte important să le iei la timp. Ele ajută buna dezvoltare a fătului, dar te mențin și pe tine sănătoasă și puternică.

Există anumite teste și analize care se fac în timpul sarcinii. Dacă ai temeri legat de ele, întreabă medicul specialist. Evită să întrebi cunoscuții sau să cauți informații pe internet, s-ar putea să te panichezi degeaba.

**profită de fiecare moment de sarcină

Bucură-te de perioada de sarcină, lasă-te răsfățată și îngrijită. Nu refuza ajutor care te pot scuti de oboseală sau îți iau prea mult timp. Fă ședințe foto cu burtica, sunt cele mai prețioase amintiri din perioada de sarcină.

Evită să te neglijezi, respectă rutina de îngrijire a tenului, pielii, părului. Pe cât posibil, fă mișcare, ori sport pentru gravide, ori plimbări în natură. Mișcarea te va ajuta și psihic să te simți mai bine.

**citește cărți despre perioada de sarcină și despre îngrijirea bebelușului

Folosește timpul pentru a te informa despre perioada de sarcină. Te va ajuta să înțelegi mai bine schimbările pe care le simți. Ai nevoie de informații și despre îngrijirea bebelușului, ma ales dacă e primul copil. În plus, cititul te va ajuta mult să te relaxezi.

**nu renunța la tabieturile tale

Pe cât posibil, nu renunța la activitățile care îți fac plăcere. Ieși cu prietenele în oraș, mergi la shopping, fă diverse activități creative. E important să ai grijă de sănătatea ta și a fătului, dar este importantă și mintea ta, sufletul tău.

Tu cum te-ai bucurat de perioada de sarcină? Cititorii acestui blog de lifestyle, cu siguranță se pot inspira din recomandările tale!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.