Weekend cu Brownie cu ciocolată
Weekend-ul trecut, fiind weekend de sărbătoare, am decis să fac o prăjtură cu multă ciocolată neagră. Prăjitură, bineînțeles de dietă, dar gustoasă. Am vrut de ceva timp să fac Brownie, dar nu găseam nicio rețetă atrăgătoar. Am citit câteva rețete, am combinat ingredientele și a ieșit o prăjitură ciocolătoasă, aromată și pufoasă.
Ingrediente necesare pentru Brownie cu cicocolată:
- 200 grame ciocolată neagră de calitate,
- 150 grame unt,
- 3 linguri cacao,
- 100 grame îndulcitor Green Sugar,
- 3 ouă,
- 50 grame premix făină de patiserie, (data viitoare cred că voi pune doar o lingură),
- jumătate de plic praf de copt,
- puțină sare, o fiolă esență de vanilie, o fiolă esență de rom.
- Pentru glazură, am folosit 250 grame ciocolată neagră de calitate, 200 ml smântână pentru frișcă și 50 grame unt. Specific mereu că e nevoie de ciocolată neagră de calitate pentru că gustul unei prăjituri cu multă ciocolată este dat de calitatea si aroma ciocolatei folosite.
Mod de preparare Brownie cu ciocolată:
Etapa 1
Pornim cuptorul, la 180ºC, pe opțiunea ventilație, pentru că vom avea nevoie ca prăjitura să se coacă la mijloc.
Etapa 2
Am pus apă să fiarbă într-un vas, într-un bol de aluminiu am pus ciocolata cu untul la topit.
Amestecăm cu grijă și răbdare, și așteptăm să se topească bine până obținem o pasta uniformă.
Etapa 2
Cântărim îndulcitorul și cacaua și le adăugăm în ciocolata topită.
Adăugăm treptat și amestecăm bine cu un tel, compoziția, ca să se topească îndulcitorul și să nu rămână cocoloși de cacao.
Etapa 3
Spălăm bine ouăle, iar într-o farfurie punem și albușurile și gălbenușurile și le batem bine cu o furculiță. Am constatat că prăjitura a fost mai pufoasă și s-au amestecat mai bine cu compoziția lichidă.
Adăugăm treptat compoziția de ouă și amestecăm bine. Adăugăm praful de copt, esențele și făina pe rând, câte o lingură.
Etapa 4
Tapetăm o tavă nu prea mare, cu hârtie de copt, turnăm compoziția și o uniformizăm cu paleta, să fie peste tot la fel de dreaptă.
Dăm tava la cuptor pentru 30 de minute, chiar dacă la testul cu scobitoarea pare nefăcută. Așa trebuie să fie, puțin mai umedă. Scoatem tava și între timp preparăm glazura.
Etapa 5
Îndepărtăm cu grijă hârtia de copt și punem prăjitura înapoi în tavă și turnăm glazura de ciocolată caldă.
Mai trebuie să vă spun cât de delicioasă e? Înainte de servire, eu o încălzesc puțin în cuptor, apoi pun sos de fructe, iar pentru cei care nu țin dietă, înghețată!
E delicioasă, ciocolatoasă și extrem de ușor de făcut.