Recomandare local pentru cină de weekend – Bistro Viena, Cluj

bistro viena 1

Deși ador să gătesc, în unele seri, în special cele de weekend prefer să le petrec cu soțul meu și cu prietenii dragi în oraș. Încercăm de fiecare dată să găsim un loc nou, unde să avem parte de liniște, de o atmosferă plăcută, fără prea multă gălăgie și agitație, dar și să aibă preparate deosebite. E greu de găsit un astfel de local, îmi veți spune, dar pot să vă contrazic.

Sâmbătă seara după ce am terminat tortul pentru tata, am decis să ieșim în oraș să mâncăm ceva bun. Ne-am sunat prietenii și am decis să ne vedem în centru. Tot plimbându-ne pe străduțele Clujului, în speranța că un local ne va atrage ca un magnet înăuntru, am descoperit Bistro Viena. Deși în zilele călduroase de vară, ne-am oprit de multe ori pe terasă la o limonadă, niciodată nu am consultat meniul pentru a vedea ce preparate oferă.

Bistro Viena este un local diferit față de tot ce găsiți în Cluj, de la estetică, atmosferă până la preparatele pe care le oferă. Localul este foarte frumos amenajat, cu mult bun gust, se vede că au fost atenți la toate detaliile. Îmi place că e un local primitor, în care ești primit cu zâmbetul pe buze.

Meniul cuprinde puține preparate, dar toate absolut delicioase, inclusiv preparatele clasice, aici au un cu totul alt gust. Tot răsfoind meniul, am decis să ne luăm gordon bleu, caș pane, salată de murături și costițe marinate. Urma să aflăm că sunt renumiți în Cluj pentru aceste costițe absolut perfect făcute, condimentate, aromate, fără pic de grăsime, și o spun eu, cea care nu prea mănâncă carne de porc.

costite

gordon bleu

Pot doar să spun că ne așteptam ca mâncarea să fie bună, însă am avut o mare surpriză, chiar și preparatele clasice au fost absolut delicioase. Mi s-a dovedit încă o dată că folosind produse de calitate și ingredientele și condimentele potrivite poți să transformi orice preparat banal într-o delicatesă.

Despre costițe pot doar să spun ”WOW” – este un preparat pe care trebuie neapărat să-l încercați și neapărat să vă luați porție mare. Ulterior am aflat dintr-o discuție cu proprietarul că el aduce carnea și mare parte din ingrediente din Austria.

Din păcate, nu am luat desert, dar am auzit doar cuvinte de laudă privind strudelul pe care îl au, iar acesta este un bun pretext pentru a lua din nou masa aici.

bistro viena 2

Dacă până acum nu ați trecut pragul acestui local, vă recomand cu drag să o faceți, o să fiți plăcut surprinși!

Sursă foto local – site-ul Bistro Viena

2 thoughts on “Recomandare local pentru cină de weekend – Bistro Viena, Cluj”

  1. Ioana – tu știi că eu recomand ceva doar dacă merită! Mă bucur că ți-a plăcut acolo, parcă sunt tot mai puține localuri unde se îmbină perfect ambianța cu calitatea preparatelor!

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.