Biscuiți sărați crocanți – ideali pentru gustări
Îmi place să mă delectez cu niște biscuiți sărați crocanți. Prefer gustările sărate în locul celor dulci. Sunt mereu în căutare de rețete de sărațele sau biscuiți sărați. Într-o zi ploioasă, am văzut o poză cu niște biscuiți arămii pe Instagram pe contul Corinei. Deși aveam alte lucruri de făcut, ispita a fost prea mare.
Am trecut în revistă ingredientele. Din lista propusă de Corina, vezi rețeta aici, îmi lipseau 2, dar am improvizat. Mă bucur că sunt o fire organizată și mă aprovizionez cu de toate. Biscuiții au ieșit minunat datorită ingredientelor premium de la Miramax.
Ingrediente necesare biscuiți sărați crocanți:
- 500 grame făină albă,
- 3 ouă,
- 120 grame unt topit și răcit,
- 150 ml lapte,
- un plic praf de copt,
- permezan ras,
- boia,
- sare,
- 5 felii de salam Napoli,
- 3 gălbenușuri.
*Eu am făcut porție dublă. Știam că una nu va fi suficientă. Două porții au fost suficiente pentru 2 zile. O mare parte au ajuns în pachetul soțului pentru job.
Mod de preparare biscuiți sărați crocanți:
Etapa 1:
Topim untul cu grijă să nu se ardă. Îl topim la foc mic și amestecăm continuu.
Spălăm bine ouăle și le spargem în recipientul în care am măsurat laptele.
Tăiem felii subțiri salamul și apoi în fâșii înguste.
Etapa 2:
În bolul mixerului, punem făina, sarea și praful de copt. Adăugăm boiaua dulce și salamul. Dăm drumul la mixer și turnăm treptat compoziția de lapte și ouă. La final, adăugăm untul topit și lăsăm mixerul să amestece câteva minute bune.
Aluatul se poate face și cu mâna. Eu am preferat să pun robotul la treabă. Am obținut un aluat minunat. El nu trebuie să fie lipicios sau rigid.
Etapa 3:
În tava de cuptor, punem hârtie de copt. Întindem foaia potrivit de subțire. Dacă va fi subțire, vom obține biscuiții mai crocanți. Dacă foaia va fi mai groasă, biscuiții vor și mai pufoși. Eu am preferat varianta mai subțire. Cu ajutorul unui pahar sau forme de turtă dulce, tăiem biscuiții.
Eu am folosit un pahar mai mic, dar data viitoare voi opta pentru unul mai mare. Cu cât sunt mai mici, sunt mai simpatici, dar mai mult de lucru cu ei.
Punem biscuiții în tavă și îi ungem cu gălbenuș de ou. Presărăm deasupra, parmezan ras.
Etapa 4:
Cuptorul trebuie să fie preîncălzit la 200ºC. Biscuiții îi vom coace la această temperatură timp de 20 de minute. Eu am folosit opțiunea căldură de sus și jos. După cele 20 de minute, am schimbat opțiunea cu grill pentru a se rumeni frumos deasupra și a deveni crocanți. Dar cei pentru soțul meu i-am scos după 20 minute. Aceștia au rămas mai gălbui. Ai mei au fost arămii.
Îi punem într-un bol și îi servim calzi sau reci. Merg de minune cu iaurt sau lapte. Ideali pentru mic dejun sau gustare!
Arata delicios! O sa incerc si eu reteta ta. Multumesc pentru sugestie!
Ce apetisant arata! Mi-as dori mult sa am rabdarea necesara sa fac asa ceva, poate intr-o zi o sa ma motivez cumva.
Waw! Imi ploua in gura! Ce bine arata. Usor de facut…. cred ca sunt deliciosi.
Arata minunat!
Acesti biscuiti sarati sunt excelenti alaturi de o bere, ea cred ca le lipseste :))
Mulțumim pentru rețetă.
Uite că mi-ai dat o nouă idee de a transforma rețeta în una plant-based 🙂 să văd ce iese.
Interesanta reteta. Ai mei nu cred ca vor cu salam. Am incercat ceva ieri si m-am trezit ca unul mi-a cuipat pe masa.
Arata extrem de gustosi. Am sa incerc si eu reteta ta pe viitor.
Imi lasa gura apa reteta ta! De când i-am văzut pe Facebook, am salvat.
Nimic nu as mai adauga. Arata delicios ❤️
Wow ce interesant, nu stiam de aceasta reteta, adooor parmezanul.
Par foarte usor de facut. Sigur aunt ai guatoai. Imi plac biscuiți sarati ,mai ales cand au brânză sau parmezan
ce bine arata si cat de buni trebuie sa fie! o sa incerc si eu aceasta reteta neaparat!
Arata super bine, se fac relativ usor si sunt sigura ca sunt foarte GUSTOSI! Multumesc pt reteta si pofta buna!!
Cred ca in weekend ii fac si eu. Par deliciosi. Sigur si eu tot 2-3 portii va trebui sa fac. :))
Suna delicios!!! Imi plac saraturile. Trebuie sa incerc si eu reteta cat mai curand. 😍😍😍
Cred ca sunt absolut deliciosi. Trebuie sa incerc si eu reteta
Cat de bine arata! Cred ca sunt deliciosi. Mi-am notat reteta si-o voi icnerca si eu 🙂
Ti-am incercat si eu reteta! Biscuitii sunt minunati! Si s-au terminat imediat!
Super tare reteta 😀 Big like!
Arata delicios, chiar mi-as dori sa incerc si eu reteta, e usor de facut.
Ghici ce fac eu in weekend in bucatarie?! Mersi de reteta!
Weekendul asta testez si eu reteta ta
Par foarte gustosi, parca le simt savoarea pana aici. Mi-am salvat reteta si cat de curand trebui sa-i fac si eu.
Vai de mine, îmi plouă în gură! Îi voi prepara și eu de urgență. 💓
Ce reteta interesanta, trebuie sa o încerc si eu, îmi plac mai mult biscuiții sarati.
Cat de bine arata. Fur rețeta😋😋
Wow, cred ca sunt deliciosi, abia astept sa fac si eu. Multumesc pentru inspiratie! 🙂
in afara de salam, suna tare bine. Nu ca as fi eu mare amatoare de mancare sanatoasa, dar salamul chiar nu intra pe lista preferatelor mele. Oricum, arata delicios si cred ca merg de minune chiar si pentru aperitiv, nu doar ca gustare.
O reteta de nota 10. Big like!
Cei mai buni biscuiti, super reta :X
Sunt fan biscuiti sarati facuti in casa, eu am alta reteta, dar a ta imi place mai mult, in weekend ii fac neaparat!
Ce bine arata! Și par și ușor de făcut. Chiar voi încerca. Mulțumesc pentru sugestie!