Biscuiți sărați crocanți cu parmezan – rețeta

Biscuiți sărați crocanți – ideali pentru gustări

Îmi place să mă delectez cu niște biscuiți sărați crocanți. Prefer gustările sărate în locul celor dulci. Sunt mereu în căutare de rețete de sărațele sau biscuiți sărați. Într-o zi ploioasă, am văzut o poză cu niște biscuiți arămii pe Instagram pe contul Corinei. Deși aveam alte lucruri de făcut, ispita a fost prea mare.

Am trecut în revistă ingredientele. Din lista propusă de Corina, vezi rețeta aici, îmi lipseau 2, dar am improvizat. Mă bucur că sunt o fire organizată și mă aprovizionez cu de toate. Biscuiții au ieșit minunat datorită ingredientelor premium de la Miramax.

Ingrediente necesare biscuiți sărați crocanți:

 • 500 grame făină albă,
 • 3 ouă,
 • 120 grame unt topit și răcit,
 • 150 ml lapte,
 • un plic praf de copt,
 • permezan ras,
 • boia,
 • sare,
 • 5 felii de salam Napoli,
 • 3 gălbenușuri. 

*Eu am făcut porție dublă. Știam că una nu va fi suficientă. Două porții au fost suficiente pentru 2 zile. O mare parte au ajuns în pachetul soțului pentru job.

Mod de preparare biscuiți sărați crocanți:

Etapa 1:

Topim untul cu grijă să nu se ardă. Îl topim la foc mic și amestecăm continuu.

Spălăm bine ouăle și le spargem în recipientul în care am măsurat laptele.

Tăiem felii subțiri salamul și apoi în fâșii înguste.

Etapa 2:

În bolul mixerului, punem făina, sarea și praful de copt. Adăugăm boiaua dulce și salamul. Dăm drumul la mixer și turnăm treptat compoziția de lapte și ouă. La final, adăugăm untul topit și lăsăm mixerul să amestece câteva minute bune.

Aluatul se poate face și cu mâna. Eu am preferat să pun robotul la treabă. Am obținut un aluat minunat. El nu trebuie să fie lipicios sau rigid.

Etapa 3:

În tava de cuptor, punem hârtie de copt. Întindem foaia potrivit de subțire. Dacă va fi subțire, vom obține biscuiții mai crocanți. Dacă foaia va fi mai groasă, biscuiții vor și mai pufoși. Eu am preferat varianta mai subțire. Cu ajutorul unui pahar sau forme de turtă dulce, tăiem biscuiții.

Eu am folosit un pahar mai mic, dar data viitoare voi opta pentru unul mai mare. Cu cât sunt mai mici, sunt mai simpatici, dar mai mult de lucru cu ei.

Punem biscuiții în tavă și îi ungem cu gălbenuș de ou. Presărăm deasupra, parmezan ras.

biscuiți sărați crocanți

biscuiți sărați crocanți

biscuiți sărați crocanți

Etapa 4:

Cuptorul trebuie să fie preîncălzit la 200ºC. Biscuiții îi vom coace la această temperatură timp de 20 de minute. Eu am folosit opțiunea căldură de sus și jos. După cele 20 de minute, am schimbat opțiunea cu grill pentru a se rumeni frumos deasupra și a deveni crocanți. Dar cei pentru soțul meu i-am scos după 20 minute. Aceștia au rămas mai gălbui. Ai mei au fost arămii.

biscuiți sărați crocanți

Îi punem într-un bol și îi servim calzi sau reci. Merg de minune cu iaurt sau lapte. Ideali pentru mic dejun sau gustare!

biscuiți sărați crocanți

Vouă vă plac biscuiții sărați crocanți? Ce ați mai adăuga acestor biscuiți?

34 thoughts on “Biscuiți sărați crocanți cu parmezan – rețeta”

 1. in afara de salam, suna tare bine. Nu ca as fi eu mare amatoare de mancare sanatoasa, dar salamul chiar nu intra pe lista preferatelor mele. Oricum, arata delicios si cred ca merg de minune chiar si pentru aperitiv, nu doar ca gustare.

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.