Bijuteriile Reginei Maria de Diana Mandache recomandare lectură

17

Bijuteriile Reginei Maria – album de valoare

Am făcut o pauză de la lecturile obișnuite și am ales cartea, Bijuteriile Reginei Maria. Editura Corint mi-a pus la dispoziție albumul și a fost cartea mea de relaxare. Îmi iau ceașca cu cafea, mă așez comod în living și răsfoiesc cartea. Detaliile mă impresionează și simt că trebuie să împărtășesc cu voi ceea ce aflu.

Unele albume de istorie chiar trebuie să se regăsească în biblioteca noastră. Există cărțile valoroase care nu trebuie să ne lipsească.

Bijuteriile Reginei Maria – bijuterii de istorie

Acest album combină frumos parte de istorie și poze explicative. Mi s-a părut o idee tare interesantă de a prezenta aceste bijuterii deosebite. Aflăm că bijuteriile Casei Regale erau primite cadou de la soți și părinți/bunici. Reprezentau zestre de valoare.

Cele mai deosebite bijuterii mi s-au părut cele cu poze. Mamele primeau din partea soțului brățări cu piese deosebite. Fiecare bucată din brățară cuprindea o poză cu copilul și o șuviță din păr. Pe spate erau trecute numele copilului sau inițialele și data nașterii. Fiecare copil înseamna o nouă bucată prinsă la brățară.

Bijuteriile Reginei Maria

Perle, pietre prețioase și mult aur

Bijuteriile proveneau de la marile case de modă și bijuterii. Toți erau încântați să realizeze piese pentru regine, prințese, principese. Tiarele și diademele erau la mare căutare. Toate bijuteriile erau realizate cu mare migală. Trebuiau să conțină pietre prețioase, colorate.

Au existat regine care iubeau perlele și purtau în combinație cu restul bijuteriilor. Piesele de valoare erau trecute în registre. La întocmirea unui testament, fiecare bijuterie urma să aibă un nou stăpân. Cadourile de Crăciun sau de zile de naștere erau reprezentate de bijuterii noi, iar în unele cazuri, sărbătorita primea bijuteria preferată a mamei/bunicii.

Bijuteriile ca monedă de schimb în timp de război

Se spune că e bine să investim banii în aur. Este singura investiție sigură și care nu se devalorizează. Așa se face că în timp de război, familiile regale au reușit să supraviețuiască și să ajute nevoiașii vânzându-și bijuteriile.

Regina Maria a iubit perlele și purta la gât lungi șiraguri de perle. Însă a fost extrem de modestă. În timpul războiului, ea a fost soră de caritate și purta doar o bijuterie modestă, pe front.

Bijuteriile Reginei Maria

Am răsfoit cu drag acest album. Modelele de bijuterii mi-au stârnit admirația. Ador bijuteriile, mai ales dacă au pietre prețioase mari și colorate. Un album ideal de răsfoit în zilele frumoase de toamnă.

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

17 Comments

 1. Ioana Margineanu on

  Imi plac toate review-urile tale. Inca un carte super sa o adaug pe lista cadourilor pentru mama. E mare fan!

 2. La recomandarea ta, mi-am luat și eu această carte! E absolut superbă! O bijuterie la propriu! Plină de informații și imagini faine. 😘😍

 3. Pulbere de stele on

  Un album pe care mi l-as dori presarat cu povestile fiecarei bijuterii in parte – de unde provine, cu ce ocazie a fost primita sau comandata, si ce s-a intamplat cu ea dupa ce regina n-a mai fost…

 4. Regina Maria și bijuterii, ce poate fi mai tentant de aflat dintr-o carte care cuprinde așa ceva?
  Mi-ar plăcea să o am în biblioteca mea, voi căuta să fac asta.
  Mulțumesc!

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Mici focuri pretutindeni de Celeste Ng
Mici focuri pretutindeni de Celeste Ng recomandare carte

Mici focuri pretutindeni de Celeste Ng - un stil diferit de poveste Mici focuri pretutindeni de Celeste Ng mi-am dorit-o...

Close