Rugă către mare de Khaled Hosseini recomandare lectură

31

Rugă către mare de Khaled Hosseini – cuvinte puține, valoroase

Rugă către mare de Khaled Hosseini ne pune pe gânduri. Am citit toate cărțile autorului. Poveștile lui impresionează până la lacrimi. Însă aceasta pe cât de scurtă e, pe atât de mult te uimește. Lumea în care trăim devine tot mai rea. Uită de semeni, nu vede răul care se întâmplă altora.

Această carte o puteți comanda de pe site-ul Cartepedia. Vă recomand să achiziționați și să citiți toate cărțile autorului. Sigur nu veți regreta.

Rugă către mare de Khaled Hosseini – tribut pentru copii pierduți

Khaled Hosseini are grijă ca povestea să-ți meargă la suflet. Termini lectura, faci o pauză. Tragi aer în piept și îți pui întrebări. Cât de dureros poate fi? Războiul, goana, fuga…pierderea. Mi-e greu să scriu moartea unui copil.

M-a fascinat povestea pentru că am văzut tabere de imigranți. Ne întorceam din vacanță și eram pe autostradă. Pe ambele sensuri, erau grupuri de oameni. Se porniseră pe jos din taberele organizate. Își doreau libertatea, liniștea, siguranța pentru familie. Erau tineri, dar triști. Cred că ceea ce au văzut în timpul războiului, nu vor putea uita niciodată. Însă ce au trăit în timpul fugii lor, a fost și mai înfiorător.

Rugă către mare de Khaled Hosseini

Rugă către mare – mormânt pentru cei fugiți de acasă

Cartea spune povestea unui părinte care dorește să-și scape fiul de război. Alege singura cale de evadare: fuga pe mare. Nu știe cât de sigur e. Însă e singura variantă. Și-ar da viața pentru copilul lui, dar nu se poate. Nu toți supraviețuiesc pe drum. Din păcate, nu toate bărcile ajung la destinație. Cât de dureros e să fugi de război? Cât de mult înseamnă siguranța zilei de mâine, cea pe care noi nu mai punem preț.

Astfel de povești sunt spuse pentru a conștientiza binele nostru. Dar și pentru a înțelege ce sacrificii trebuie să facă unii pentru libertate. Iar uneori, libertatea înseamnă prețul vieții.

Ce poate fi mai dureros decât imaginea unui copil mort?

Povestea a luat viață după ce imaginea unui copil mort pe plajă a devenit virală. Câți alții au pierit pe mare, nici nu pot să mă gândesc. Și de ce, cei prinși în războaie, nu sunt impresionați de moartea unor copii nevinovați. Acest copil s-a urcat pe barcă în speranța unei vieți mai bune dincolo de mare. El are acum o viață mai bună, dar nu aici pe pământ.

O carte de citit în liniște. O poveste de analizat. Poate ne va ajuta să devenim mai buni, mai înțelepți.

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

31 Comments

  1. Ah, ce poveste dureroasa! Ma intristez cand vad in ce directie merge lumea si cum o tara sau un grup se joaca cu vietile si viitorul unor oameni. Cu siguranta, e o carte pe care as vrea sa o citesc!

  2. Cristina Dragomir on

    o carte trista, e clar. Oricum ai da-o! Pacat ca multi le evita. Cartile de genul asta sunt binevenite pentru ca ne ajuta sa constientizam de cate lucruri ar trebui sa ne bucuram si noi nu o facem.

  3. Cărțile care îți ajung la suflet sunt probabil printre cele mai frumoase… Când o lectură îți trezește o nostalgie, mai mult ca sigur nu o vei uita prea curând! Mersi pentru recomandarea faină. 😘😘

  4. Si eu am citit-o! Este o carte care te indeamna la meditatie si parca sa regandesti anumite aspecte din viata! Foarte faina!

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
idei de vacanță
Idei de vacanță în siguranță

Idei de vacanță pe timpul pandemiei Pandemia ne-a dat toate planurile peste cap. Însă omul este capabil să se adapteze...

Close