Bijuteriile Reginei Maria – album de valoare
Am făcut o pauză de la lecturile obișnuite și am ales cartea, Bijuteriile Reginei Maria. Editura Corint mi-a pus la dispoziție albumul și a fost cartea mea de relaxare. Îmi iau ceașca cu cafea, mă așez comod în living și răsfoiesc cartea. Detaliile mă impresionează și simt că trebuie să împărtășesc cu voi ceea ce aflu.
Unele albume de istorie chiar trebuie să se regăsească în biblioteca noastră. Există cărțile valoroase care nu trebuie să ne lipsească.
Bijuteriile Reginei Maria – bijuterii de istorie
Acest album combină frumos parte de istorie și poze explicative. Mi s-a părut o idee tare interesantă de a prezenta aceste bijuterii deosebite. Aflăm că bijuteriile Casei Regale erau primite cadou de la soți și părinți/bunici. Reprezentau zestre de valoare.
Cele mai deosebite bijuterii mi s-au părut cele cu poze. Mamele primeau din partea soțului brățări cu piese deosebite. Fiecare bucată din brățară cuprindea o poză cu copilul și o șuviță din păr. Pe spate erau trecute numele copilului sau inițialele și data nașterii. Fiecare copil înseamna o nouă bucată prinsă la brățară.
Perle, pietre prețioase și mult aur
Bijuteriile proveneau de la marile case de modă și bijuterii. Toți erau încântați să realizeze piese pentru regine, prințese, principese. Tiarele și diademele erau la mare căutare. Toate bijuteriile erau realizate cu mare migală. Trebuiau să conțină pietre prețioase, colorate.
Au existat regine care iubeau perlele și purtau în combinație cu restul bijuteriilor. Piesele de valoare erau trecute în registre. La întocmirea unui testament, fiecare bijuterie urma să aibă un nou stăpân. Cadourile de Crăciun sau de zile de naștere erau reprezentate de bijuterii noi, iar în unele cazuri, sărbătorita primea bijuteria preferată a mamei/bunicii.
Bijuteriile ca monedă de schimb în timp de război
Se spune că e bine să investim banii în aur. Este singura investiție sigură și care nu se devalorizează. Așa se face că în timp de război, familiile regale au reușit să supraviețuiască și să ajute nevoiașii vânzându-și bijuteriile.
Regina Maria a iubit perlele și purta la gât lungi șiraguri de perle. Însă a fost extrem de modestă. În timpul războiului, ea a fost soră de caritate și purta doar o bijuterie modestă, pe front.
Foarte frumoasa carte,mulțumim pentru recomandare.
O carte tare interesanta! Am sa o caut si eu, imi plac cum sunt povestite si explicate informatiile istorice, cat si ilustrate. Ma duce cu gandul la o vizita la muzeu sincer 🙂
era si mai interesant daca aflam mai multe despre bijuteriile pierdute, ca stiu ca au fost destule…
Ce fain pare! Mi-ar plăcea și mie cu siguranță!
Ma fascineaza si pe mine povestile cu Regina Maria in special de cand am vizitat castelul din Balcic,
Imi plac toate review-urile tale. Inca un carte super sa o adaug pe lista cadourilor pentru mama. E mare fan!
Ce interesant pare albumul! Chiar ca e de rasfoit si de pastrat in biblioteca.
La recomandarea ta, mi-am luat și eu această carte! E absolut superbă! O bijuterie la propriu! Plină de informații și imagini faine. 😘😍
Imaginile din acest album sunt superbe. O mica lectie de istorie.
Un album pe care mi l-as dori presarat cu povestile fiecarei bijuterii in parte – de unde provine, cu ce ocazie a fost primita sau comandata, si ce s-a intamplat cu ea dupa ce regina n-a mai fost…
Regina Maria și bijuterii, ce poate fi mai tentant de aflat dintr-o carte care cuprinde așa ceva?
Mi-ar plăcea să o am în biblioteca mea, voi căuta să fac asta.
Mulțumesc!
wow, ce interesant
imi plac cartile de genu
sunt si usurele si fascinante in acelasi timp
Un album excelent si de avut in casa, si de facut cadou!
Aceasta carte mi-a atras privirile de cand am vazut-o prima data in librarie. Imi plac bijuteriile si-mi place sa le admir chiar si doar intr-un album de poze.
O carte pe care trebuie neaparat sa o am in biblioteca.
Oh cat de frumos! Abia astept sa vad fiecare pagina al albumului. Ma lasa fara cuvinte.
Cred ca este una dintre cartile pe care as vrea sa o am si eu in biblioteca. Regina Maria chiar a fost un personaj deosebit in istoria noastra!