Rețetă bezele și pricomigdale

nina

De fiecare dată când pun poză cu bezele, toată lumea mă întreabă de rețetă și de secret. Nu știu să fie secrete atunci când gătești, poate doar multă pasiune. Bezelele le fac de fiecare dată când gătesc și rămân cu multe albușuri. Nu sunt de acord cu congelarea albușurilor și folosirea lor la nevoie, la alte preparate. Prefer să am mereu ceva dulce în weekend, musafirii nu vor întârzia să apără și îmi place să-i servesc cu ceva dulce, home made. Pentru că de data aceasta am avut destul de multe albușuri, am decis ca din 4 să fac bezele, iar 2 să le folosesc la pricomigdale.

Bezele – avem nevoie de 4 albușuri, 12 linguri de zahăr, un plic zahăr vanilat, puțină esență de vanilie. Mixăm bine albușurile reci cu un praf de sare. Întoarcem cu capul în jos bolul în care am mixat albușurile, dacă rămâne fermă spuma, înseamnă că sunt suficient mixate. Adăugăm treptat zahărul, zahărul vanilat și esența. Dacă doriți să le colorați, puteți folosi sirop de afine, de căpșuni, de zmeură. Încerc să evit pe cât posibil coloranții alimentari.

Preîncălzim cuptorul la 150°, pentru 30 de minute, eu îl pornesc când încep să mă apuc de treabă. În tava de cuptor, punem hârtie de copt și cu o linguriță formăm mici grămăjoare de bezea. Lăsăm puțin loc între ele ca să nu se lipească. Dăm tava la cuptor pentru 50 minute, la 100°. Le verificăm puțin cu degetul să vedem cât de tare s-au întărit, să nu fie moi și oprim focul. Lăsăm tava încă 10 minute în cuptor, apoi deschidem ușa de la cuptor pentru ca aerul rece să pătrundă treptat.

bezele

Pricomigdale – la cererea soțului – 2 albușuri, 6 linguri de zahăr, 100 grame nucă măcinată, o lingură de făină, un plic zahăr vanilat, câteva picături de esență de vanilie.

Mixăm bine albușurile reci cu puțină sare, adăugăm treptat zahărul și aromele, apoi nuca și făina. În tava de la cuptor, punem hârtie de copt și punem cu lingurița mici grămăjoare, dar mai depărtate ca bezelele. Preîncălzim cuptorul la 150°, pentru 30 de minute, eu îl pornesc când încep să mă apuc de treabă. Dăm tava la cuptor pentru 30 minute, la 100°. Apoi oprim focul și le lăsăm în cuptor să se usuce frumos.

unnamed

pricomigdale

Musafirii de duminică am fost mai mult decât încântați de acest desert rapid, minune!

Voi știți altă rețetă pentru bezele? Spune-ne și nouă!

Sursă foto Pinterest.com .

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.