Bathory – drama, istorie, fantastic, 2008

1

bathoryDesi nu m-a fascinat istoria, imi plac mult filme istorice, de aceea am ales sa ma uit la filmul Bathory. Trailler-ul m-a facut sa ma decid repede.

Despre cruzimea reginei Elizabeth Bathory au mentionat atat scriitorii, poetii, muzicienii cat si pictorii. Legenda spune ca Contesa Bathory a fost una dintre cele mai mari criminale din istoria umanitatii. Ea isi tortura victimele, doar fete tinere, fecioare, si apoi le omora. Se spunea ca Elizabeth Bathory facea baie in sange de fecioare pentru a ramane mereu tanara.

Bugetul acestui film a depasit suma de 10 milioane de euro, si il face cel mai scump film ceh. Pentru acest film, a fost nevoie de ajutorul caselor de productie din Slovacia, Cehia, Marea Britanie si Ungaria.

Regizorul, Juraj Jakubisko, a declarat intr-un interviu “M-am decis sa regizez acest film deoarece Contesa Elisabeth Bathory este cea mai faimoasa aristocrata austro-ungara care a trait in cea care este acum Slovacia. Se stie ca ea a fost inclusa in Cartea Recordurilor ca cea mai mare criminala, o legenda care eu nu cred ca este adevarata. Se presupune ca ea ar fi ucis 650 de fete de-a lungul vietii sale. Eu cred ca aceasta teorie este absurda.[…] Este povestea unei femei Elizabeth Bathory, care pe scurt, din nefericire s-a nascut intr-o perioada grea a istoriei.”

Iti recomand sa vezi acest film. O sa iti placa foarte mult. Dupa ce vezi filmul, iti sugerez sa citesti cartea, Contesa Dracula, Erzsebet Bathory, de Javier Garcia Sanchez. Eu o citesc de cateva zile, si ma fascineaza, nu o mai pot lasa din mana.

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

1 Comment

  1. Pingback: Contesa Dracula-Erzsebet Bathory – Javier Garcia Sanchez, 2005

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Mici focuri pretutindeni de Celeste Ng
Mici focuri pretutindeni de Celeste Ng recomandare carte

Mici focuri pretutindeni de Celeste Ng - un stil diferit de poveste Mici focuri pretutindeni de Celeste Ng mi-am dorit-o...

Close