Vreau să mă îngraș II

Vreau să mă îngraș II Alimentația va fi fragmentată în 6 mese pe zi, mici în volum, dar concentrate ca valoare nutritivă. Nu se renunță la supa de carne, pentru că ea excită în mod special apetitul, dar pentru a nu se umple stomacul, de cele mai multe ori căzut al denutritului, se recomandă numai câte o jumătate de porție la masa de prânz. Supa va fi îmbogățită cu tăiței, găluște. Se pune mare accent pe friptura la grătar, care excită apetitul și prin modul de preparare, reține toată valoarea nutritivă a cărnii. Garniturile se preferă din orez fiert în zeama de carne, servit cu unt.

Făinoasele vor fi preferențial preparate sub formă de budinci sau sufleuri, budincă de orez cu carne, budincă de tăiței cu brânză, unt și smântână, sufleu de dovlecei cu cașcaval, feluri ideale în cura de îngrășare, deoarece conțin ingrediente de mare valoare nutritivă într-un volum mic.

Salatele plac oricui, datorită aromelor caracteristice fiecărei legume în parte. Bineînțeles, mai mult ca oricare altă persoană, denutritul are nevoie de vitamine. Deosebirea față de recomandația din regimul obezului constă în faptul că în starea de slăbire salatele de crudități interesează exclusiv pentru vitaminele și sărurile minerale pe care le conțin , și nu și pentru volum. Salatele vor fi din belșug agrementate cu ulei și suc de lămâie. Desertul ideal pentru cei slabi este un fel de dulce preparat cu lapte, făinoase, frișcă, smântână, fructe însiropate, nuci.

La ora 18 se recomandă o porție de cacao cu biscuiți sau cozonac, alimente bogate în calorii, indicate în cura de recuperare ponderală.

Masa trebuie să fie aranjată atractiv, felurile vor fi aduse pe rând, porțiile trebuie să fie mici ca să nu sperie prin volum, să fie frumos colorate și aranjate. Felurie insipide, nesavuroase, se vor servi cu câte un aliment picant ca și garnitură.

Vreau să mă îngraș II Uneori se recomandă ca felul întâi să fie o felie subțire de pâine cu icre sau pastă de pește, cu puțin gogoșar sau castrevete, feluri care declanșează secreția gastrică și pofta de mâncare a subnutritului. Toate aceste precepte pentru cura de recuperare ponderală se vor aplica însă progresiv în ceea ce privește alimentele, deoarece foamea este un reflex perfect educabil, dar rezultatele pozitive se obțin numai în timp, cu perseverență și disciplină.

Laptele trebuie consumat obligatoriu în fiecare zi. El înglobează cele mai desăvârșite și mai ieftine proteine din câte se cunosc. Lipsa lui de sapiditate se poate corecta, combinându-l cu cacao, cafea, ceai.

În momentul în care se ajunge la greutatea ideală, este bine să se fixeze pentru totdeauna o anumită rație zilnică în privința principiilor nutritive. Niciodată nu trebuie să lipsească proteinele de origine animală(lapte, carne, pește, brânză, ouă).

În privința menținerii greutății ideale, cântarul este cel mai bun indicator, dublat desigur de senzația subiectivă de îmbunătățire a stării generale și de dispariție a oboselii permanente.

În cura de redresare a denutritului am pus accentul pe stimularea apetitului, îngăduind în acest scop un oarecare liberalism în alcătuirea meniurilor. Trebuie precizat însă că recuperarea ponderală din subnutriție nu trebuie să ducă la căderea în extrema cealaltă, adică obținerea unui spor de greutate pe seama formării unor depozite de grăsime în corp. În redresarea organismului este necesară, în primul rând, refacerea structurilor proteice și, în vederea acestui scop, regimul alimentar va fi judicios echilibrat din punct de vedere calitativ: să predomine proporția de proteine, vitamine, săruri minerale. Pentru aceste motive am și ocolit termenul de ”cură de îngrășare”, înlocuindu-l cu cel de recuperare ponderală, în sensul atingerii greutății ideale. Vom urmări să obținem această greutate ideală refăcând țesuturile și organele, inclusiv funcțiile lor (mușchii, ficatul, tubul digestiv), în forma și strucura lor normală, nu favorizând apariția unor depozite de grăsime. Firește că o anumită cantitate de grăsimi este necesară în corp pentru asigurarea poziției normale a unor organe, pentru desăvârșirea frumuseții, rotunjirea siluetei, pentru dobândirea unor forme armonioase. Nu trebuie să depășim însă acest prag, deoarece riscăm să devenim obezi pe negândite.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.