Aventurile lui Buratino sau Cheița de aur de Aleksei Tolstoi recomandare lectură

14

Aventurile lui Buratino sau Cheița de aur

versiunea integrală cu ilustrații minunate

Aventurile lui Buratino sau Cheița de aur, iată povestea care vă va aminti cu drag de Pinocchio. Acel băiețel din lemn care prinde viață și are multe de învățat. Am recitit cu drag povestea și recunosc, unele pasaje le uitasem de tot. Mi-a ținut companie într-o seară rece de iarnă. Am savurat fiecare replică și ilustrațiile minunate m-au introdus mai ușor în starea de poveste.

Varianta pe care o găsiți pe site-ul Editura Corint, este cartonată, scrisul destul de mare și ilustrațiile superbe, expresive. O carte de avut în bibliotecă, de citit și recitit alături de cei mici.

Aventurile lui Buratino sau Cheița de aur

Aventurile lui Buratino sau Cheița de aur

Știm cu toții povestea lui Pinocchio, însă în Rusia el se numește Buratino. Aventurile sale îi cuceresc pe cei mici. Povestea este plină de lecții pentru copii, dar și adolescenți. O poveste care e bine să fie citită împreună, iar mai apoi analizată.

O bucată de lemn cu suflet ajunge în mâinile unui om bun. El reușește să cioplească un băiețel tare simpatic, dar prea năzdrăvan. Greu de strunit, el alege să învețe pe propria piele despre greutățile din viață. Nu apreciază grija și dragostea din partea unui părinte. Are prea multă încredere în străini și în poveștile lor care sună atât de frumos. Deși există voci care îi spun că nu e pe drumul cel bun, refuză să le asculte. Dă crezare fix celor răi.

Aventurile lui Buratino sau Cheița de aur

Aventura vieții lui – cea mai bună lecție învățată

Uneori, trebuie să dăm de greu și de rău pentru a aprecia ceea ce avem. Așa este și cu Buratino. Deși a promis că se face cuminte și va merge la școală, este atras de un spectacol. Își vinde abecedarul pentru a plăti biletul de intrare. Având un râs zgomotos, atrage atenția tuturor, iar directorul teatrului pune ochii pe el. Fiind din lemn, se gândește că va fi folositor pentru a înteți focul. Buratino începe să plângă, directorului i se face milă de el. Îi dă niște bănuți și îl lasă să plece la tatăl lui.

Ce bine ar fi fost dacă Buratino s-ar fi dus acasă, acolo unde a promis că va merge dacă îl lasă în viață. Nu știu de ce ne place să riscăm. De ce punem aventura și avuția făcută rapid pe primul plan. Aventura în care singur intră, îl va învăța o bună lecție pe care nu o va uita prea curând.

Copiii pot să învețe multe din povestea lui Buratino. Întotdeauna trebuie să-și asculte părinții. Ei sunt singurii ca le doresc binele. Nu există prieteni apăruți peste noapte. Și nu tot ceea ce știi trebuie să împărtășești cu ceilalți. Banii se fac greu, ei nu cresc în copaci și trebuie să avem mare grijă de ei.

Aventurile lui Buratino sau Cheița de aur

Ai citit în copilărie povestea lui Pinocchio? Dar povestea lui Buratino o cunoști? Ar fi interesant de descoperit o nouă variantă și valoarea unei cheițe de aur.

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

14 Comments

  1. Imi plac aceste carti pentru copii pentru ca mereu au cate ceva de invatat. Inca nu am inceput sa-i citesc povesti atat de complexe fetitei mele si poate ca dupa ce va intra la scoala ii voi starni interesul cu ele

  2. Secretele frumusetii on

    Ce îmi plac povestirile cu Buratino. Îmi amintesc de un teatru de păpuși din oraș unde mai mereu erau povestiri cu acest personaj.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
lapte animal sau vegetal
Lapte animal sau vegetal? Alege cu argumente!

 Lapte animal sau vegetal? Alege cu argumente! Odată cu apariția alternativelor vegetale ale lactatelor clasice, au apărut și întrebările referitoare...

Close