Hygge Arta daneză a fericirii de Marie Tourell Soderberg recomandare lectură

23

Hygge Arta daneză a fericirii

Hygge Arta daneză a fericirii este cartea ideală de citit în această perioadă. În sezonul rece, în perioada sărbătorilor cred că acumulăm mai bine informațiile. Putem înțelege mai bine hygge și e mai ușor de pus în aplicare. Fericirea este tot ce ne trebuie pentru a avea o viață liniștită. Doar ea ne poate ajuta să fim împăcați cu noi înșine.

Dacă doriți să oferiți cadou cărți de sărbători, aceasta este una perfectă. Ea poate fi comandată de pe site-ul Libris, din categoria Dezvoltare personală. E o carte care nu trebuie să lipsească din nicio bibliotecă.

Hygge Arta daneză a fericirii

Hygge Arta daneză a fericirii

găsirea fericirii în lucrurile mărunte din fiecare zi

Hygge vine din limba daneză și înseamnă acea fericire care contribuie la o stare de bine pe termen lung. Trebuie să înțelegem că fericirea este extrem de importantă pentru sănătatea noastră și pentru starea noastră de bine. Ține de noi să avem o viață hygge. Depinde doar de noi să reușim să avem seri și momente hygge singuri sau alături de alți oameni.

Adică, doar noi putem fi creatori de momente hygge, de fericire, pentru noi și pentru familia noastră. Starea de hygge înseamnă acea stare de relaxare și împăcare alături de cei dragi. Înseamnă o seară cu prietenii, savurând niște sandviciuri lângă un pahar de vin bun.

Hygge Arta daneză a fericirii

Stare de fericire – comunitate unită

Cu cât avem o stare mai hygge, cu atât putem contribui la o societate concentrată pe ideea de comunitate. Dacă suntem împăcați și fericiți, putem foarte ușor contribui și la fericirea altora. E important să fim alături de cei care au nevoie de susținere. Uneori avem nevoie să ne discutăm problemele cu cineva. Doar să fim ascultați și contează atât de mult.

Există persoane care fac acest lucru din tot sufletul. Merg la vecini, prieteni cu ceva bun preparat în casă și stau la o cafea. Discută despre diverse probleme sau se plâng de greutățile vieții. Ce bine e când poți să-ți descarci sufletul în viața cuiva care te ascultă.

Fiecare dintre noi trebuie să știe ce îl poate face fericit. Iar după ce ne găsim modul prin care putem să avem o viață hygge, să îi ajutăm și pe ceilalți să o găsească.

Hygge – pentru o viață fericită

Trebuie să învățăm de la nordici să fim fericiți. Deși la ei e frig și noapte mare parte din an, totuși reușesc să aducă liniște și căldură în sufletele și viețile lor. Acceptă-te și iubește-te. Muncește pentru starea de fericire, și apoi bucură-te de ceea ce ai realizat.

Nu e greu să avem o viață hygge. Trebuie doar să ne analizăm puțin dorințele și să știm ce ne poate face fericiți. Și apoi să aducem toate acele lucruri în viața noastră. O seară cu prietenii la un vin. Sau o după-masă cu iubitul făcând planuri de viitor. O cafea cu prietena depănând amintiri. Încearcă să fii hygge! Pentru fericirea ta!

Hygge Arta daneză a fericirii

Tu ce faci pentru a fi fericit? Ce te face fericit/ă și cum îi faci fericiți pe cei din viața ta? Cât contează pentru tine, starea de bine, de fericire?

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

23 Comments

  1. Eu incerc sa ma bucur de lucrurile simple si sa raman optimista, chiar si in perioade mai grele. Asa reusesc sa raman si eu fericita si sa le ridic moralul si celor din jurul meu.

  2. Mi-am propus demult sa citesc aceasta carte si cred ca a venit timpul sa mi-o fac cadou de ziua mea. Eu incerc sa strecor in viata noastra in continua miscare momente de bucurie, de relaxare si de liniste atat de necesare.

  3. Gabriela Alexandra Andrei on

    Am citit-o chiar luna trecuta și e una din cărțile mele favorite! Eu locuiesc în Danemarca asa ca ma aflu în “patria” hygge!

  4. Cand e vorba de gasirea fericirii, orice informatie sau idee cred ca este apreciata.Asa cum cred ca va fi apreciata si aceasta carte de cei care o vor parcurge 🙂 Multumesc pentru recomandare!

  5. E asa faina cartea aceasta! O am si eu in editia in engleza care e la fel de frumoasa ca si cea in romana. O citisem tot in perioada iernii. Danezii au un stil de a gandi tare interesant.

  6. Cred ca sunt o persoana destul de pozitiva si prin felul meu de-a fi ii fac si pe cei de langa mine sa fie fericiti. Danezii astia se pare ca au cheia succesului fericirii. Am sa vad poate ma inspir si eu din carte

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
lapte animal sau vegetal
Lapte animal sau vegetal? Alege cu argumente!

 Lapte animal sau vegetal? Alege cu argumente! Odată cu apariția alternativelor vegetale ale lactatelor clasice, au apărut și întrebările referitoare...

Close