Meniu pentru masa de Paşti!

Cu fiecare sărbătoare, gospodinele încearcă să pregătească preparate deosebite, tradiţionale zonei natale. Masa de Paşti trebuie să cuprindă atât preparate pe bază de carne de miel cât şi ouă roşii. Nu sunt o mare consumatoare de carne de miel, dar am spus întotdeauna că dacă e bine preparată, şi gospodinele folosesc condimente speciale pentru carnea de miel, preparatul nu are cum să nu fie delicios. Atunci când prepari carne de miel, nu te sfii să …

Citeste tot

Savureaza o salata!

Atunci cand vine vorba de salate, le gasim in formele cele mai variate, de la salate simple de legume, pana la combinatiile cele mai inedite, cu carne, fructe de mare, paste, chiar si salate de fructe. Salatele se pot servi la orice ora, cu diferite sosuri, pot fi salate light pentru a stimula apetitul, salate care insotesc felul principal, salate care reprezinta preparatul de baza, asa cum sunt salatele cu carne de pui, bucati de …

Citeste tot

Parul tau merita un tratament special!

“Frumusetea este primul dar pe care natura îl face femeii si tot primul pe care il cere.” Tot timpul ne dorim sa fim frumoase, ingrijte si sa ne simtim bine cand vedem ceea ce reflecta chipul nostru in oglinda. Frumusetea de obicei inseamna timp, bani si dispozitia necesara. O crema scumpa sau un sampon din salon, nu reprezinta intotdeauna si cea mai buna solutie . Parul este una din podoabele pretioase ale femeilor si merita …

Citeste tot

Scortisoara, o aroma deosebita

Probabil nici nu stiai cat de buna este scortisoara pentru sanatatea ta. Scortisoara este un copac mic care creste in India, Sri Lanka, Indonesia, Brasil, Vietnam si Egipt. Este unul dintre cele mai vechi specii. Pentru a o prepara, coaja de la copacul de scortisoara se usuca si se ruleaza in batoane de scortisoara. Scortisoara se mai poate usca, iar apoi macina pentru a obtine un praf. Inafara de faptul ca ea se foloseste foarte …

Citeste tot

Cosmetica fetei – I

Din timpuri stravechi, pe langa alte produse naturale, in special unele fructe si legume, au fost utilizate sub diferite forme pentru intretinerea pielii, indeosebi a tenului. Odata cu aparitia industriei cosmetice, bazata in special pe chimicale, cosmetica naturala a fost data uitarii. Abia in ultimele decenii s-a revenit la produsele naturale, dar prelucrate prin diferite procedee care nu protejeaza intotdeauna structurile chimice cu adevarat naturale. Anumite substante importante, cum sunt vitaminele, enzimele, fitohormonii, factorii biotici, …

Citeste tot

5 moduri de a evita alergiile de primavara!

A venit primavara, si ea ne aduce soare, cer senin, optimism, dar si alergii! M-am gandit ca ti-ar prinde bine niste sfaturi pentru a evita alergiile. 1. Inspecteaza cu atentie casa ta ! Poate ca nu suna logic, dar si praful din casa este la fel de daunator ca si cel de afara. Casa ta, cu toate materialele ei, apoi mobila si pernele, covoarele, geamurile bine inchise, si spatiile calde si inchise, poate sa fie …

Citeste tot

Fructele – modul corect de a le consuma

Mananca fructe proaspete – toti credem ca a consuma fructe inseamna doar sa le cumperi, sa le tai si sa le mananci. Oare nu vei fi mult mai castigat daca ai stii cum sa le mananci ? Cum sa mancam corect fructele ? Fructele trebuie consumate pe stomacul gol si, nu ca desert, asa cum se obisnuieste. Fructele consumate pe stomacul gol au rolul de a ajuta la detoxifierea organismului, va aduce un plus de …

Citeste tot

10 motive de ce sa consumam avocado

Unul dintre cele mai neobisnuite fructe cunoscute, avocado este o sursa de hrana pentru multe culturi din intreaga lume si contine un nivel ridicat de grasimi monosaturate si numeroase vitamine si minerale. Fructul avocado a castigat popularitate in SUA, peste 40% din populatia Americii achizitioneaza zilnic acest fruct. Avocado da un plus de savoare aproape oricarui preparat culinar. Istorie : copacul de avocado este originar din America de Sud si Centrala. Artefactele gasite in Mexic …

Citeste tot

Uimitoarele beneficii ale mierii!

Mierea – acest lichid galben minunat este productia miraculoasa a albinelor si este o alternativa delicioasa pentru zaharul alb. Mierea este mult mai buna decat stiu oamenii. Trebuie sa descoperim enormele beneficii ale mierii, este pura, naturala, cu gusturi variate si o multime de beneficii asupra sanatatii. Nu doar acest lichid minunat stimuleaza gustul, si mareste apetitul, ci si gustul si aroma sa unica, au dus la multe intrebuintari si idei de retete deosebite. Dar …

Citeste tot

Sfecla rosie si beneficiile asupra sanatatii

Sfecla rosie este o leguma de la care se poate folosi atat radacina cat si frunzele pentru gatit. Cei mai multi suntem obisnuiti la sfecla cu aceea culoare rosie – purpurie a radacinilor sfeclei. Aceste radacini sunt atat dulci cat si sarate in acelasi timp. Atat frunzele cat si radacina sunt bogate in nutrienti si au proprietati medicinale foarte bune. In secolul al XIX lea s-a descoperit ca din sfecla se poate extrage zahar, si …

Citeste tot

10 motive pentru a consuma bere

Toti cauta un motiv sa bea bere. Am dreptate? Se pare ca da. Asa ca m-am gandit sa iti spun si beneficiile consumului ridicat de bere. Si chiar sunt adevarate. Berea chiar e buna pentru sanatate, asa ca bea-o! 1. berea reduce stresul – in general alcoolul s-a dovedit ca reduce stresul. Acest motiv este evident, si poate fi cel mai bun motiv de ce berea e buna pentru sanatate. 2. berea este buna pentru …

Citeste tot